фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектен високотехнологичен аксесоар за сервиране на храната

Според специалистите около 12% от болестите, причинени от храна, са в резултат на неправилната й температура по време на хранене. Независимо от факта, че е термично обработена, храната може да навреди на организма по един или друг начин. Това е така, тъй като след приготвянето й тя се сервира на масата и само след час вече е достигнала стайна температура. От този момент нататък храната става чудесно място за развитие на бактерии. Ето тук се намесва основната функционалност на един наистина интересен продукт, наречен "Fête" (от фр. – "празник, празненство"). Той представлява специална високотехнологична чиния за сервиране, която контролира температурата на сервираната вече храна. Автор на идеята е Rosalin Chanyasak.

сервиране на храната

Чинията функционира чрез специална термоелектронна технология, която поддържа оптималната температура, която трябва да има храната, за да бъде здравословна. Това включва както студените, така и топлите ястия, като оптимумът се определя спрямо вида на храната и нейните съставки. Всичко това се програмира върху самата чиния, а ястието се поставя в пригодената за тази цел купа. Допълнителен бонус на системата е фактът, че гостите ще могат да преценят дали да консумират даденото ястие, знаейки какво съдържа то – нещо наистина полезно в случаи, когато имат непоносимост или алергии към дадена съставка или съставки.

сервиране на храната

Както чинията, така и купата към нея са направени от здрав поликарбонат, което ги прави подходящи за измиване в миялна машина. Към комплекта е включен и капак, който ще запази храната годна за употреба за по-дълго време. На този етап продуктът е само концепция, но вероятно производството му е въпрос на време.


Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира дадения продукт (продукти). Екипът ни няма информация дали продуктът се предлага на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайта - източник.

Източник: yankodesign.comНяма коментари


ключови думи
кухня, сервиране, храна

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg