фирми продукти
представяме
работа
 
Уютни интериори в топли нюанси

Някои от нас вече мислят за пролетта и лятото, но времето навън все още показва, че се намираме в средата на най-студения сезон - зимата. Докато навън вали сняг и натрупва върху замръзналите клони на дърветата, всеки от нас иска да се чувства в дома си на топло и уютно място. Опитайте да внесете още уют в своето жилище с помощта на внимателно подбрани богати нюанси – на червеното, оранжевото, зеленото и кафявото. И все пак, дори когато зимата отмине, винаги ще имаме нужда от допълнителна доза топлина в дома.


Топли съчетания

дизайн

Тази удобна пейка до прозореца е не само изключително мека при сядане, но и много приятна за очите. С нейните топли цветове и красиви съчетания, тя създава една особено приятна и уютна атмосфера.

Уютен съвет:
* Изберете цветове, които се съчетават добре помежду си – както показаното на снимката съчетание от наситено оранжево, меко червено, нежно виолетово и нотки на кафявото.
* Рамката на прозореца, обагрена в бяло (студен цвят), изпъква страхотно на фона на микстурата от топли цветове.
* За да създадете приятен акцент, смесете и студен нюанс – както например тази декоративна възглавничка в лавандулово.


В тонове на кафявото

дизайн

Елегантната атмосфера в тази всекидневна се дължи основно на внимателно подбраните нюанси на шоколадово кафявото, използвани навсякъде в помещението.

Уютен съвет:
* Съчетайте основната цветова схема (кафяво) с няколко акцента в ярки цветове, които да привлекат вниманието върху себе си – например няколко декоративни възглавнички в оранжево.
* За да подчертаете красивите архитектурни елементи в помещението, както например тук е направено с тавана, изберете за тях светли нюанси, а стените боядисайте в тъмнокафяво.


Наситени червени нюанси

дизайн

Стените, решени в наситен нюанс на червеното, в добавка с няколко смели акцента в същия (или подобен) цвят, трансформира мигновено всяко едно помещение. Тук например стените са обагрени в черешово, съчетано със завеси в лимонов нюанс, създавайки усещането за уют и слънчеви пролетни лъчи.

Уютен съвет:
* Не се страхувайте да използвате наситени нюанси.
* За да създадете на помещението повече визуален релеф, смесете и съчетайте различни десени – например каре с точки и райета.
* За да изглежда интериорът по-елегантен, придържайте се към избора на мебели с изчистени линии.


Червеникави нюанси на кафявото

дизайн

Топлите дървесни тонове, съчетани с керемидени стени, създават отличителен интериор, който няма как да остане незабелязан. Това съчетание изглежда много елегантно дори в малките помещения.

Уютен съвет:
* Въпреки, че по-тъмните и наситени тонове могат да смалят визуално пространството, те също така създават и един изключително елегантен дизайн, особено в малки пространства (баня, антре и прочее).
* Ако съчетавате дървесни тонове с кафяво, предварително се уверете, че нюансите се съчетават добре визуално.
* За да намалите риска от това интериорът да изглежда твърде мрачен, добавете няколко аксесоара в светли или неутрални цветове – например кърпа за ръце в искрящо бяло.


Тон върху тон

дизайн

Вертикалните райета в два близки по наситеност нюанса на оранжевото, създават елегантен завършек на иначе обикновените интериори.

Уютен съвет:
* Тези стени в наситени цветове биха изпъквали най-добре на фона на мебелировка с изчистени линии и без излишна декорация.
* За да създадете дори по-интересен външен вид на стените, боядисайте половината от райетата в матов нюанс, а другата половина – в гланцов.


Топли зелени нюанси

дизайн

Приятни за окото нюанси на зеленото, съчетани с богата охра и мек карамел, създават един изключително топъл интериор с приятна и спокойна атмосфера.

Уютен съвет:
* Не се страхувайте да наситите помещението с цвят – стига само да спазвате условието да избирате неярки нюанси, които се съчетават помежду си (както тези, показани на снимката).
* За да стане помещението още по-уютно, боядисайте тавана в цвят, който е с един нюанс по-светъл от този на стените. Стилен завършек на тази декорация би бил фризът в кремаво бяло.


Дълбоки червени тонове

дизайн

Червеното е популярен цвят за интериора в кухнята и трапезарията. С помощта на тъмночервеното, тази трапезария е придобила един елегантен външен вид, а едновременно с това изглежда уютна и удобна.

Уютен съвет:
* За да сте сигурни, че избирате подходящия тон на червеното, предварително пробвайте няколко мостри, тъй като червеният цвят може да бъде доста труден за нацелване.
* Свържете визуално две отделни помещения, свързани с арка (например кухнята и трапезарията), като повтаряте тъмночервеното върху мебелите из цялото пространство.


Уют с модерен привкус

дизайн

Удобните канапета в шоколадово са съчетани с два елегантни фотьойла в светло зелено и с табуретка, тапицирана в смел десен. Заедно, те създават една елегантна и модерна всекидневна с изчистен дизайн, която обаче притежава и необходимото количество уют.

Уютен съвет:
* Допълнително топлина в помещението можете да внесете чрез употребата на меки материи – например кадифе.
* Друг начин да подсилите това усещане е като поставите върху прозорците няколко слоя декорации – например щори, съчетани с плътни завеси до пода.


Топли контрасти

дизайн

Детайлите в бяло – рамките на прозорците и вратата, както и декоративната ламперия, изпъкват чудесно върху наситения керемиден нюанс на стените.

Уютен съвет:
* Изберете червено с подтон охра, за да създадете един по фин завършек на помещението.
* Изберете прости и елегантни аксесоари, за да позволите на архитектурните детайли (ниши, чупки и фризове) да изпъкнат по-добре в пространството.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
интериор, цветове, уют

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg