фирми продукти
представяме
работа
 
В центъра на вниманието - банята

Съвременният интериорен дизайн прокарва нова тенденция, в основата на която лежи разбирането за важността на всеки елемент от пространството. В този смисъл съвсем нормална е трансформацията на идеята за банята. Тя вече не се схваща като ограничена зона, изолирана от останалите части в апартамента, а напротив, нейното значение за домашeн уют и душевна хармония е водещо. баня

В Древен Рим горещите бани и изобщо взаимоотношенията с водата са високо ценени, заради техните полезни ефекти както психологически, така и физически. Днес започва да се обръща все по-голямо внимание на тази идея. Но това, което прави банята място, носещо покой, са безспорно елементите, присъстващи в нея. Мраморът, гранитът, бетонът, стоманата, стъклото, дървото, мозайката заедно с няколко нови синтетични материали в цветна или прозрачна версия, без да забравяме разбира се и керамиката, са основните материали, срещащи се в интериора на банята. баня Новите форми на продуктите, понякога наподобяващи яйце или перфектен кръг, друг път по-ергономични и следващи структурата на човешкото тяло, също допринасят за раздвижването на облика.

Друга важна част е осветлението. Разсеяното осветление, контролирано от реостати, регулиращи светлината, създава невероятна атмосфера. Все пак не трябва да се забравя, че светлината върви ръка за ръка със цветовете. Според цветовата терапия всеки цвят има свой собствен полезен ефект върху съзнанието и тялото. Понякога отношението "светлина-цвят" съдържа езотерични елементи, вдъхновени от свръхестественото, друг път съдържа силно изразени цветове като червено или черно, или по-весели нюанси като жълто и оранжево, или алтернативни, релаксиращи тонове като синьо. Цветовото многообразие трябва да ни накара да се замислим, кой цвят е най-подходящ за нас, кой е най-близък до нашия вътрешен свят.Цветовете и формите, приятното чувство от допира с предметите и от аромата на парфюмите, безспорно носят желания уют и комфорт, но... Липсващото звено в цялата структура е звукът. Лечебната сила на звука е вдъхновена от музикалната терапия, която предлага слушането на звук от разбиващи се вълни или от падаща по планинския склон вода. След изморителния градски шум, звукът на водата ни дава възможност за директен контакт с природата и нейния ритъм, а това е от голямо значение. Много хора пренебрегват тези малки неща, но често те са в основата на големите, често от тях зависят нашата форма, нашите чувства и реакции.

mebeli.infoНяма коментари


ключови думи
интериорен дизайн, баня, пространство, осветление, цветове, форми, комфорт, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg