фирми продукти
представяме
работа
 
Ресторант под водата

Първият в света подводен ресторант отваря врати през април 2005 година. Той се намира на остров Рангали, който е част от Малдивите. Ресторантът е част от подновения курорт Hilton Maldives Resort & Spa и се намира на дълбочина 5 метра под водата на Индийския океан. Той е построен така, че предлага на своите посетители почти пълна (270 градусова) панорамна гледка към кораловия риф.

подводен ресторант

подводен ресторант

подводен ресторант

Изпълнител на проекта е фирмата MJ Murphy Ltd, чието седалище се намира в Нова Зеландия. Проектът, чието име е "Ithaa" (което означава "перла"), е носител на множество награди в сферата на архитектурата и дизайна. Той предлага изживяване, което се различава коренно от досегашните забавления, предлагащи поглед към подводния свят – например разходки върху лодка с прозрачно дъно или почивка в къща със стъклен под. Тук обаче става дума за обект, който се намира под морското равнище.

подводен ресторант

подводен ресторант

Целият ресторант е изграден от стъкло, като единствено изключение от това е подът. До ресторанта се достига по специална извита стълба, която постепенно спуска посетителите към вътрешността на обекта. Тя е с размери 9 х 5 м. и включва само 14 места. Предлаганите ястия са от традиционната за островите кухня.

подводен ресторант

подводен ресторант

подводен ресторант

Ресторантът е изграден от стомана и акрилни плоскости, запечатани една за друга с помощта на силикон. Тежестта на конструкцията върху сушата е над 175 тона. Според изпълнителите на проекта кораловите рифове около мястото, където е разположен ресторантът, ще изиграят ролята на сигурна защита в случай на цунами например.

Източник: mjmurphy.co.nz11 февруари 2009 12:08 | ПоДВОДЕН РАЙ
От: siuzi
Изглежда страхотно !Бих вечеряла там .При условие ,че не мога да плувам и ме е страх от повечето морски обитатели там ще мога да им се любувам съвсем спокойно!Благодаря ви, за страхотните кадри от този райски кът!!!!
5 февруари 2009 17:50 | Първият в света ресторант под водата
От: trendoffice
е открит преди доста години в Израел.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
ресторант, подводен ресторант, архитектура

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg