фирми продукти
представяме
работа
 
Легло или лодка

Okooko е новозеландска компания за производство на екологично чисти матраци и мебели за спалнята. Именно тя е производител на този нестандартен модел легло, наречен Float (от англ. "сал", "плувам, нося се по водата"), създаден от дизайнера David Trubridge. Неслучайно името на компанията е "okooko" – дума, взаимствана от езика на маорите, която означава ''люлея на ръце''. Концепцията на леглото включва асоциация именно с приятното усещане при плуване с лодка и успокояващото люлеене на люлката. Това усещане се появява въпреки факта, че самото легло нито става за плуване в морето, нито се люлее – всичко е въпрос на дизайн и асоциация.

легло-лодка

Матракът на Float е създаден от естествен латекс, бамбук и вълна. Самото легло, както и всички останали мебели на компанията, е изработено от дървесина - но не каква да е, а дървесина от гори, специално поддържани от новозеландското правителство. Освен това Okooko е поела ангажимента при всяка продажба на спално обзавеждане да засажда по едно дръвче на територията на Нова Зеландия. С други думи Float е не само изключително стилна, но и екологична мебел.

легло-лодка

Float е едно модерно превъплъщение на класическото легло с балдахин, като тук балдахинът е заменен със стилизиран ''навес''. Недостатък на модела е неговата цена – 25 000 долара, включващи и матрака. Цената му обаче е дефинирана спрямо висококачествените материали, използвани при изработката на леглото, както и високотехнологичния му дизайн.


Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира дадения продукт (продукти). Екипът ни няма информация дали продуктът се предлага на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайта - източник.

Източник: okooko.com2 февруари 2009 13:49 | Мечта
От: Marry
Невероятно!!! Жестоко!!! Мечта!!! (за тези, които могат да си го позволят). Сигурна съм, че ще има и българи между тях.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
легло, люлка, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg