фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: Гланцов "акварел"

Също както облаците препускат по небосвода в мрачен и дъждовен ден, така и тази лесна, но ефектна декорация върху стената ще придаде на помещенията в дома Ви динамичност, движение и интерес. Декорацията е особено подходяща за отделни архитектурни елементи – например колона или полустена, заграждаща помещението по средата. Самата техника на нанасяне на цвета е лесна за усвояване – можете да добавяте колкото искате различни тона на избрания цвят, като колкото повече пласта се наслоят (с различна наситеност), толкова по-интересен е крайният ефект.

декорация


Необходими материали:

● Широка самозалепваща се лента
● Латексова боя с матов завършек в бяло
● Валяк за боядисване
● Боя на водна основа в два цвята: червено-кафяво (глинено) и карамелено
● 2 чисти кофички
● Чисти парцалчета

декорация  декорация
Примерни нюанси за боята.


Инструкции:

1. Използвайте самозалепващата се лента, за да облепите местата около вратите, прозорците, пода и тавана.

2. Използвайте валяка, за да нанесете пласт от бялата боя. Оставете да изсъхне добре.

3. За да създадете сместа за полупрозрачния слой в червено, смесете в кофичка равни части от боята на водна основа (червено-кафяв нюанс) и вода.

4. Работейки бързо, направете в ръката си топка от едното парцалче и го потопете в така получената смес. Втрийте с кръгови движения парцалчето върху стената, като започнете от горния ляв край на стената. Продължете по същия начин, потапяйки парцалчето в сместа и нанасяйки боята върху стената, докато покриете цялата повърхност.

5. Повторете процедурата, нанасяйки втори слой от сместа и накрая оставете да съхне за поне 12 часа.

декорация

6. За да направите сместа за полупрозрачния слой в карамелено, смесете в кофичка равни части от боята на водна основа (карамелен нюанс) и вода. Повторете същата процедура като с предишната смес и оставете да изсъхне за поне 12 часа. Накрая можете да повторите процедурата само на места, така че да се създаде декорация с по-тъмни и по-светли петна.

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
дизайн, интериор, стени, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg