фирми продукти
представяме
работа
 
Удобно като в майчина утроба

Създадено от младия аржентински дизайнер Batti, това кресло е направено от фибростъкло и носи името Placentero Chair. Идеята идва от асоциацията с думата "плацента", която се свързва с удобството и усещането за сигурност на детето, докато е в майчината утроба. Целият проект е създаден върху идеята за цялостно изследване на усещанията на човека преди раждането и пресъздаването им в реалната среда.

placentero

placentero

Отличителна черта на креслото е неговото удобство, давайки възможност на седящия да заема различни позиции и да се нагажда спрямо собствения си комфорт. Самата мебел остава изключително стабилна във всяка една позиция, независимо от възможността да се накланя в различни посоки.

placentero

placentero

Един от малкото недостатъци на креслото Placentero е неговата маса - 32 килограма, което го прави малко по-труден за преместване от стандартните мебели за сядане. Външната част на сферата е от фибростъкло, покрито с пласт от специален гел, предпазващ повърхността от надрасквания. Седалката е направена от кожа и се предлага в 5 цвята – червен, черен, бял, оранжев и жълто-зелен.

placentero

placentero

placentero

placentero

Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира дадения продукт (продукти). Екипът ни няма информация дали продуктът се предлага на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайта - източник.

Източник: brion-ai.com30 януари 2009 17:48 | любител на красивото
От: любител
Ей,красивото си е красиво..все едно от плацента ли е или от удоволствие;)Все едно-не можем да си го позволим,а само да му се радваме-радост за окото!Благодаря!
30 януари 2009 17:34 | отговор
От: comfort
В края на краищата те са дизайнерите и те имат право да решат какво име и каква асоциация да направят - в статията е преведено какво пише в официалния сайт на продукта. Освен това, каквото и да говорим за лингвистика, формата на стола е създадена по асоциация с майчината утроба. Оттук-нататък всичко останало е въпрос на лично мнение.
30 януари 2009 17:13 | За думата "placentero"
От: Мали
Съгласна съм с изложеното от *По-отворен от теб* относно значение на думата *placentero* - на сайта на английски може да пише каквото си поискат - но значението на думата placentero е това, което е прието от Кралската Академия на Езика, а това, че на сайта визират и думата *плацента* и имат претенциите, че в *placentero* са комбинирани две думи, е съвсем свободно съчинение, нямащо нищо общо с действителността и лингвистиката, а има силен маркетингов подтекст.
30 януари 2009 10:05 | опровержение
От: comfort
В сайта на продукта пише следното: *Concept and background: As the origin of everything that surrounds human beings, Batti’s inspiration for the Placentero was the gestation period. By combining two words linked to this period of human development, *placenta* and *pleasure,* the name Placentero unfolded.* Ако разбирате английски, ще Ви стане ясно, че не сте прав. Или може би знаете по-добре концепцията от самите дизайнери??
30 януари 2009 09:58 | Нещо бъркаш ама много
От: По-отворен от теб;-)
*Placentero* batko няма нищо общо с никаква плацента а е производно от *placer* - *пласер* което означава просто удоволствие-наслада в най-общ смисъл на думата. Аз немога да разбера защо се напъвате да пишете глупости по отношение на неща от които нищо не разбирате???
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
стол, фотьойл, мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg