фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в картинки: Шикозни апартаментни интериори

Кой е казал, че малкият апартамент не може да се превърне в истинско творение на изкуството на интериорния дизайн? Не е необходимо да разполагате с огромна къща, за да се наслаждавате на дом, който сте обзавели по свой вкус и в който ще се чувствате напълно комфортно. Нито пък е необходимо да имате просторни помещения, за да създадете един наистина елегантен и изискан интериор. Вижте няколко превъплъщения на дизайнерския шик, приложени в апартамента.


 Дългосрочна инвестиция

апартаменти

Ако искате да направите дългосрочна инвестиция в дома си, изберете мебели и аксесоари в неутрални цветове и форма. Така обзавеждането Ви ще може да се променя заедно с Вас  - дори, когато поискате да направите промяна в интериора или да смените изцяло стила си, тези мебели и аксесоари ще могат да Ви бъдат все така полезни, тъй като ще се впишат във всеки един дизайн. Тук например изборът се е паднал на стандартно канапе в кремаво, няколко малки странични масички от ратан и няколко елегантни стола в бяло и шоколадово. За да не изглежда помещението твърде универсално, може да се добавят няколко акцентни елемента, които да внесат индивидуалност – цветни декоративни възглавнички, керамични статуи или пък картини.

Съвет: За да изглежда пространството по-голямо, изберете неутрални цветове за стените и мебелите, а по-ярки цветове внесете чрез аксесоарите.


 Многофункционално помещение

апартаменти

За да се обособи кът за хранене, масата (която е разтегаема) е поставена в нишата до прозореца. Секторът е допълнително обособен с помощта на луксозните  копринени завеси и модерният полилей.


 Време за забавление

апартаменти

За да се трансформира всекидневната в място за забавление с приятели, разтегателната маса (показана на предишната снимка) е поставена в центъра на мултифункционалното помещение. Същевременно шкафът за домашно кино (или шкафът за телевизора) може да играе ролята на бюфет за сервиране на храната и напитките.


 Стена на показ

апартаменти

Телевизорът с широк екран е поставен встрани от центъра на шкафа, между двата монтирани върху стената отворени рафта. Върху рафтовете са подредени стилни изображения в рамки – всички те в ненатрапчиви неутрални нюанси. Цялата тази подредба внася изисканост и стил в цялото помещение.

Съвет: Изберете мебели с повече от една функционалност – така например конзолата – шкаф скрива от погледа електрониката (DVD, видеоигри и прочее), като едновременно с това може да изпълнява ролята на бюфет при парти с приятелите.


 Мултифункционален домашен офис

апартаменти

За хората, на които се налага често да работят от вкъщи, домашният офис е място от съществено значение. Когато обаче пространството в жилището е твърде малко, налага се да бъдат съчетавани няколко функционалности в едно. Тук например офисът се помещава в една стая с гостната – половината от помещението – включително удобната ниша до прозореца, е отделено за домашното работно място. Зад него се намира мястото за посрещане на гости, което играе ролята и на всекидневна, когато не се използва по предназначение.

Съвет: Ако разполагате с по-високи тавани, можете да използвате пълноценно пространството върху стената, като монтирате рафтове и шкафчета, или пък като използвате библиотеки с височина до тавана.


 От офиса – към гостната

апартаменти

Това е гостната, която се помещава встрани от домашния офис. Разтегаемото канапе може да се превърне в широко легло – в случай, че трябва да се настанят гости за преспиване. Когато не се използва като легло, канапето е удобно място за четене, разговори и почивка.


Място за сладки разговори

апартаменти апартаменти

Дори когато става въпрос за малко пространство, желанието да се създаде луксозна и елегантна атмосфера не би трябвало да бъде пожертвано в името на функционалността. Двете неща могат да се съчетаят, без да се налага коренна промяна в помещението – ето тук например е създадено уютно и приятно местенце за срещи, разговори и следобедно кафе. Използваните луксозни мебели са избрани така, че да създават усещането за пищност, без обаче да претрупват пространството. За целта са избрани такива, чиито линии са изчистени, но чиято тапицерия е с богата текстура и цвят.

Съвет: Изберете фотьойли без странични облегалки – визуално те заемат по-малко място.


Неутрални тонове

апартаменти

Едно от основните правила на дизайнерите при обзавеждане на малките пространства, е употребата на неутрални нюанси.


Шикозна трапезария

апартаменти

Тази трапезария е обзаведена в минималистичен съвременен стил – полупрозрачните и стъклени елементи са шикозни и стилни, като едновременно с това не натежават на пространството визуално.


Класика и удобство

апартаменти

За да се внесе в спалнята усещане за чистота и свежест, стените и аксесоарите са решени в неутрални нюанси, а завивките са в искрящо бяло.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, апартамент

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg