фирми продукти
представяме
работа
 
Къща във формата на тоалетна чиния

Кореецът Sim Jae-Duck е по-известен с прозвището си "Господин Тоалетна", заради приноса си за по-добрата хигиена и облагородяване на обществените тоалетни в Южна Корея. Едва по-късно той решава да оправдае допълнително прякора си, като заживее в къща с подходяща за тази цел форма – а именно във формата на тоалетна чиния. Историята на корееца започва с това, че майка му го ражда в обществена тоалетна, тъй като следва традиционни местни вярвания. Затова Sim решава, че иска да завърши живота си там, където го е започнал – в тоалетна. Днес кореецът, който е вече 74-годишен, е председател на Световната асоциация на тоалетните (World Toilet Association).

къща-тоалетна

къща-тоалетна

къща-тоалетна

Единствената по рода си в света "къща – тоалетна" е с площ 419 кв. м. и е направена от  стомана, бетон и стъкло. Сградата е на два етажа и освен всички останали помещения, тя разполага с 2 стаи за гости, 2 спални и разбира се - 3 луксозни тоалетни. Къщата е построена върху мястото, където се е намирал предишния дом на Sim – в град Suweon, на 40 километра от столицата Сеул. Около сградата преминава малко поточе, а пред нея е изградена красива градина. Къщата е наречена от местните хора "Haewoojae", което на корейски означава "място, където човек може да разреши проблемите си".

къща-тоалетна

къща-тоалетна

къща-тоалетна

Всичко в жилището е създадено с идеята за лукса, който може да присъства в тоалетното помещение. Така например, в средата на жилището е разположена баня със стъклени стени, която има специално устройство, произвеждащо пара. По този начин този, който се намира вътре в помещението, се чувства по-защитен от погледите на хората отвън. Освен това при влизане на човек в банята започва да звучи музика, а капакът на тоалетната чиния  се повдига автоматично. Целият проект е в размер на 1.1 млн. щатски долара.

къща-тоалетна


Източник: cubeme.comНяма коментари


ключови думи
архитектура, къща, странни сгради

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg