фирми продукти
представяме
работа
 
6 съвета за създаване на уединение в малкото помещение

малки помещенияЕдин от най-големите проблеми в съвременните малки жилища е липсата на уединение за отделните членове на семейството. Всеки от нас понякога има нужда да се усамоти са кратко и да остане насаме с мислите си или с хубава книга в ръка. Често обаче пространството не позволява подобен лукс, особено ако цялото семейство се е събрало в едно и също помещение. И все пак има няколко хитри начина да създадете условия за уединение дори и в малкото жилище – ето и някои от тях:


1. Използвайте завеси

Тук разбира се говорим за употреба на завесите вътре в рамките на самото помещение, а не върху прозорците, където те също изпълняват своята роля за създаването на уединение, но от външния свят. Става въпрос за употребата на завеси вместо стени или врати – така ще обособите пространствата, без обаче да отнемате твърде много от съществуващото пространство. Основното преимущество на завесите е, че можете да ги махнете винаги, когато не са Ви необходими, да ги приберете встрани или да ги смените. При избора на цвят и десен, най-добре е да се спрете на такива, които се съчетават добре с цветовете на стените и пода.

малки помещения2. Добавете зелени растения

Добавяйки зеленина, Вие не само ще прибавите към интериора си естествен елемент, но и създадете своеобразна преграда между пространствата в помещението. Особено подходящи за целта са високите растения и интериорните дръвчета (фикус, палма), с помощта на които можете да създадете малки "джобчета" (ниши) за уединение в рамките на стаята. Предимството на зелените растения е тяхната естествена природна красота, която внасят в дома Ви, като освен това могат да се местят и сменят. Единственият проблем, който остава за Вас е да поливате редовно своя зелен параван и по възможност да го поставите в помещение, в което никой не спи (тъй като през нощта зелените растения отделят във въздуха въглероден двуокис).


малки помещения3. Монтирайте подвижни разделители

Днес съществуват различни системи за обособяване на пространството у дома, включително подвижни стени и гъвкави стенни системи, които могат да се монтират и демонтират самостоятелно от постоянната конструкция на жилището. Ако пък нямате възможност да приложите тази съвременна техника, можете да замените подвижните стени с обикновен параван – параваните са лесни за употреба, лесно могат да се местят, а освен това са красиви и функционални.

4. Икономисайте място от мебелите

Един от начините на спестите ценно място е да избирате мултифункционални мебели, които ще изпълняват ролята на 2 или повече мебела едновременно, както и да избирате мебелировка с изчистени линии (например без странични облегалки). За да създадете уединение и едновременно с това да разполагате с функционалността на мебела, можете да изберете например подходяща по размери библиотечка с рафтове (без гръб) – поставена в средата на помещението, опряна в стената откъм страничната си част, тя ще играе ролята на параван и на шкаф за книгите.

малки помещения5. Купете си машина за шумове

Има един лесен и приятен начин да се уедините в някое кътче на помещението, забравяйки за миг за страничните шумове в него. В специализираните магазини можете да намерите специални уреди, които възпроизвеждат различни приятни за ухото шумове – на течащо поточе, шума на вълните, птича песен и прочее. Тези нежни звуци замаскирват частично далечните шумове в стаята – разговори, телевизор, радио и други, давайки Ви възможност да се отпуснете насаме с мислите си. Същият ефект би имало и малко вътрешно фонтанче с течаща вода.

6. Доверете се на аромотерапията

Аромотерапията е допълнителен начин да се отпуснете в отделения за целта кът насред шумното и претъпкано помещение. Запалете ароматна маслена лампа с избрано от Вас масло, за да се отпуснете и насладите на спокойствието, което създава нежният аромат.


Източник: homeinteriorszone.comНяма коментари


ключови думи
уединение, малко жилище, параван, растения, завеси

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg