фирми продукти
представяме
работа
 
Обелиск, трансформиращ се в мебел

Опитите на дизайнерите да създадат все по-компактни и все по-функционални мебели вече достига нивото на изкуство. Такъв е и случаят с Obelisk – продукт от колекция 2008 на германската компания Dedon, дело на дизайнера Frank Ligthart. Той е не просто поредната мебел, която спестява пространство и има няколко функции – той е произведение на изкуството, съчетаващо функционалност с изящен външен вид.

мебел

мебел

Когато не се използва, Obelisk играе ролята на стилен аксесоар за украса на дома във формата на обелиск (както говори и самото му име). При нужда той се превръща в комплект от 4 стола (2х2) и конусовидна масичка. След това комплектът отново може да бъде прибран в компактната си форма.

мебел

Идеята за дизайна на Obelisk вдъхновила дизайнера при вида на алеите от изправени камъни недалеч от Карнак, Северна Франция. Там са разположени над 300 овални камъни, съществуващи още от епохата на неолита – затова мястото се счита за изключително мистично и заредено с енергия.

мебел

мебел

Тъй като е направен от алуминий и полиетиленова нишка dedon, устойчива на атмосферните влияния, мебелът е особено подходящ за двора или градината. Височината на "обелиска" е 244 см., а ширината му е 80 см. Височината на столовете е 66 см., а тази само на седалката – 37 см. Масичката е с размери 57 см. на височина и 56 см. в диаметър. Цената на Obelisk е около 8,922 долара. Моделът се предлага в 2 цвята – stone (графитено сиво) и platinium (сребристо сиво).

мебел

мебел


Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира дадения продукт (продукти). Екипът ни няма информация дали продуктът се предлага на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайта - източник.

Източник: dedon.de18 февруари 2009 19:25 | obeliks
От: ilina
kakva e cenata ?
8 февруари 2009 12:59 | обелиск
От: велика
каква е цената и откъде мога да го закупя
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
мебели, трансформираща се мебел, обелиск

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg