фирми продукти
представяме
работа
 
Практична и удобна пейка от старите столове

Вероятно и Вие разполагате в дома си с няколко стари стола, които са прекалено овехтели, за да ги изложите на показ, но са здрави и не Ви дава сърце да ги изхвърлите. Оползотворете тези столове, като ги превърнете в нещо ново и различно – удобна пейка за сядане в кухнята, детската, антрето или всекидневната. Единственото условие е столовете, които използвате, да имат здрава и стабилна дървена конструкция – състоянието на тапицерията или покритието от боя не са важни.

пейка от столове


Какво Ви е необходимо:

* 3 стола с еднаква височина (добре е да бъдат идентични)
* шкурка
* шперплат
* винтове за дърво
* грунд и латекс
* 3 тапицирани подложки за облегалки (или 1 голяма подложка, обединяваща трите облегалки)
* 1 тапицирана подложка за седалката


Първото, което трябва да направите е да махнете тапицерията и дунапренената подложка на седалката. След това обработете леко с шкурка дървената рамка на всеки стол и избършете добре с влажен парцал. Нанесете един слой грунд и след това – 2 слоя полугланцова латексова боя. Тези процедури ще играят ролята на своеобразна козметична процедура за дървената рамка на трите стола, за да освежите и уеднаквите дървените им повърхности.

пейка от столове

Поставете трите стола един до друг и ги изравнете. Монтирайте столовете един към друг с винтове за дърво. Ако краката им на места не се допират, поставете между тях дървени блокчета и едва тогава поставете винтовете.

Срежете от шперплата правоъгълник с размери, съобразени с размерите на така получената седалка на пейката (от трите стола) – той трябва да е с 10 см. повече от измерената дължина и с 5 см. повече от измерената дълбочина (ширина). Нанесете върху шперплатовата плоскост грунд и латекс в същия цвят, както при столовете. Монтирайте новата седалка върху така получената пейка с помощта на винтове за дърво – тя покрива едновременно и трите стола, и ще бъде основа за новата подложка на седалката.

Накрая поставете върху трите облегалки 3 еднакви подложки, а върху цялата седалка – цветна възглавница-подложка, закрепена към основата с помощта на връзки. Можете да поставите новосъздадената пейка на желаното място, като при желание можете да я монтирате към стената за по-голяма устойчивост.

пейка от столове


Източник: bhg.com3 декември 2009 01:16 | peika ot stari stolove
От: katy
super mnogo e hitro
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, столове, пейка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg