фирми продукти
представяме
работа
 
Как да изберем тапети

стая Огледайте добре стаята, за която ще купувате тапети и преценете какво искате да изразява тя. Дали искате да бъде светла и жизнерадостна или мрачна, може би изискана или деликатна. Имайте предвид и мебелите – дали ще задържите тези, които понастоящем са в стаята или ще купувате нови. Необходимо е да се съобразите със стила и цвета на мебелите, за да бъдат тапетите в тон с тях.

Направете си план
Когато пазарувате, вземете мостра от нещо в стаята, с което да сравнявате тапетите и да търсите най-доброто съчетание. Не е необходимо да се опитвате да откриете тапети в същия цвят, просто трябва да си подхождат. Направете и схема на стаята, на която да отбележите постоянни елементи като прозорци, врати или камина. Не забравяйте да отбележите и размерите на стените.

стая Докато пазарувате, се придържайте към плана си, така ще си спестите покупката на тапети, които много ви харесват, но няма да ви свършат работа. Трябва добре да знаете от какво имате нужда, за да спестите време, докато избирате. Опитайте да сведете избора си до 3-5 десена. Вземете приятел, на когото разчитате, за да ви помогне в избора с мнението си.

Понякога продавачите дават мостри - в такъв случай занесете вкъщи образци от тапетите, които са ви допаднали. Така ще проверите как стоят цветовете им на светлината в дома ви и дали се вписват с мебелировката и стила, тогава вече ще може да направите най-добрия избор.

Ето и няколко полезни съвета:

поставяне на тапети Преценете какъв е потокът от хора, които влизат в стята: много или малко, пуши ли се там, отварят ли се често прозорците. Ако стаята гледа към оживен булевард например и прозорците се отварят често, това ще доведе до бързо замърсяване на тапетите.

Ако не сте сигурни, че можете сами да залепите тапетите – доверете се на човек, който наистина знае как да го направи, а не на случайни майстори. Съобразете се и с материала, от който са направени. Ако вие ще поставяте тапетите, дайте си цял уикенд.

Подгответе стените предварително. Когато купувате тапетите, трябва да имате предвид и върху какъв материал ще ги лепите: панел, стари тапети, мазилка. Ако освежавате стаята по специален случай, подгответе се по-рано, за да имате необходимото време да изберете тапетите.Няма коментари


ключови думи
стая, тапети, светла, изискана, мебели, мостра, прозорци, врати, камина, стени

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg