фирми продукти
представяме
работа
 
"Небесна" декорация за леглото

дъска
Дъската за легло, направена от боядисаните врати на стария гардероб, придава акцент и чар на спалнята.

Сменили сте стария гардероб с нов и се чудите какво да правите с него? А защо не го "рециклирате" в декорация? Предлагаме Ви един проект за направата на тази интересна импровизирана горна дъска на леглото, създадена от 3 обикновени гардеробни вратички. Дъската може да се превърне в отлично място, чрез което да внесете повече цвят в спалня, решена в неутрални цветове. Ако не разполагате с подобни вратички или пък те са твърде тежки (или високи), по-добре да използвате половинки от стари врати с куха вътрешност (вижте например този проект). Ако изберете този вариант ще намалите значително риска от инциденти при евентуалното падане на панелите на дъската, тъй като този тип врати са сравнително леки. Който и вариант да изберете обаче, уверете се, че панелите са много стабилно монтирани за стената.


Необходими материали:

* няколко вратички с куха вътрешност (броят зависи от тяхната ширина и от тази на леглото)
* грунд
* боя (бои) в избрания цвят
* самозалепваща се лента
* нивелир
* четка за боя

За да направите дъската за легло, измерете ширината на леглото – така ще определите колко вратички ще Ви трябват за проекта. Предварително разбира се трябва да знаете и размера на всеки панел – врата. Показаният проект е с 3 врати с куха вътрешност, всяка с размери 51 х 203 см. Височината на панелите зависи от Вас – при желанието можете да намалите дължината на всяка вратичка, за да стане дъската по-ниска (поставете отрязания край откъм пода).

За боядисването изберете цветове, които се съчетават добре с вече съществуващата цветна схема в помещението – ако пък искате да създадете акцент, привличащ вниманието, спрете се на по-наситени и ярки тонове.

дъска
Създайте няколко различни нюанса на синьото като смесите синята боя с малко количество бяла боя.


Боядисване:

1. Нанесете върху панелите грунд (един или два слоя) и оставете да изсъхне добре – така самозалепващата се лента, която ще използвате по-късно, няма да свали боята от повърхността на дървесината.

2. Използвайте нивелира и молива, за да отбележите линиите на хоризонталните райета върху всяка врата, като правите райетата с различна ширина. При желание можете да направите различен от показания дизайн или дори да използвате щампа или шаблон.

3. Обособете всяка ивица с помощта на самозалепваща се лента. Облепете и ръбовете на панелите.

4. Използвайте първия нюанс, за да боядисате избраните ивици. Оставете боята да изсъхне и махнете внимателно лентата. Повторете същата процедура и с останалите нюанси.

5. За да монтирате цялата горна дъска, прикрепете панелите един за друг с помощта на панти или скоби (откъм гърба). Монтирайте цялата конструкция към стената с помощта на L-образни скоби, поставени в горната част на панелите.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
легло, дъска на леглото, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg