фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в картинки: 16 съвременни спални

1. Класика в черно и бяло.

дизайн съвременни спални

Съчетанието между черно и бяло е широко разпространена съвременна тенденция за интериора. Тук съчетанието е едновременно чувствено и елегантно. Двете огледала в абаносово черна рамка, поставени върху пода, подчертават красотата на леглото, чиято дървесина е в същия нюанс. Двата стъклени полилея пък внасят чувствена нотка лукс.

Красива идея: Лесен начин да внесете в спалнята си съвременен елемент е именно изборът на подходящ стъклен полилей – той не само ще добави нотка на елегантност в помещението, но и ще разпръсне светлината в цялата стая.


2. Простота от пода до тавана.

дизайн съвременни спални

Основен елемент в това помещение е голямото количество светлина, която навлиза през огромните прозорци. Този тип прозорци, които обхващат цялата височина на помещението, предлагат перфектна основа за съвременния дизайн. Леглото е с прости и изчистени линии, компенсирани от няколко ярки акцента – цветни декоративни възглавнички с различни текстури. Елегантна частична стена в неутрален нюанс отделя пространството, в което се намира леглото от останалата част на помещението.

Красива идея: Частичните стени са изключително гъвкави при употреба – те лесно могат да се разглобят и сглобят отново без да се нарушава цялостната структура на помещението.


3. Стилна комбинация.

дизайн съвременни спални

Това помещение се движи на границата между традиционно и модерно. За да се съчетаят двата на пръв поглед несъвместими стила, са добавени няколко ненатрапчиви елемента на традиционния интериор – декоративни възглавнички с флорални мотиви или пък райета. Горната дъска на леглото е със съвременен дизайн – с тапицерия в мек цвят мляко с какао и сякаш "сгушена" в самия прозорец.

Красива идея: Вместо да поставяте завеси, можете да ги заместите с голяма дъска, "внедрена" между леглото и прозореца – така блокирате част от светлината отвън, но оставяте открити останалите прозорци.


4. Да поговорим за възглавниците.

дизайн съвременни спални

Тук елементите на модерния интериор са фокусирани основно върху леглото – огромни възглавници в контрастиращи цветове, които внасят драматизъм и акцент в помещението, чиято цветова палитра е базирана върху бежовото и пастелните нюанси.

Красива идея: Вградените в рамката на леглото лампи са удобни за четене преди лягане – те могат да се заменят от осветителни тела, които могат допълнително да се монтират към рамката.


5. Оазис на спокойствието.

дизайн съвременни спални

Съвременният дизайн не означава непременно яркост и натрапчивост – за този интериор например е избран един визуално балансиран дизайн, включващ  мебели с изчистени линии и неутрални нюанси. Двете еднакви настолни лампи от двете страни на леглото внасят усещане за симетрия и едновременно с това дават още една модерна щриха на интериора.

Красива идея: Монтираният панел от матирано стъкло в долната част на прозореца дава възможност за повече уединение и същевременно носи допълнителен модерен заряд.


6. Елегантна свежест.

дизайн съвременни спални

Простота на дизайна, неярки цветове и изчистени линии без претрупаност – това са определенията, окачествяващи тази модерна спалня. И все пак, въпреки основната палитра, която е неутрална, в помещението са внесени и няколко по-ярки акцента, които дават индивидуалност на интериора. Стъкленият параван допълнителни подчертава модерният завършек на спалнята.


7. Ярки десени.

дизайн съвременни спални

Стените могат да бъдат само фон, но могат да се използват и като основен акцент в помещението. Ярките и отличаващи се шарки например създават усещане за динамика и нестандартен дизайн. За да не се получи претрупване обаче, десените са повтарящи се и са решени само и единствено в класическото съчетание черно – бяло, а останалите елементи в помещението са едноцветни и ненатрапчиви.

Красива идея: Съчетанието между черно-белия фон с цвят лайм е изключително подходящо.


8. Силно присъствие.

дизайн съвременни спални

Тази спалня е истинска експлозия от топли цветове, шарки и текстура. Крайният резултат е уютен и примамващ интериор в шоколадово и кремаво, създаващ усещане за спокойствие и топлина.

Красива идея: Картините върху стената, представляващи животински силуети, се съчетават чудесно с килимчето, имитиращо кожа на зебра. Няма да сбъркате, ако изберете няколко животински мотива за спалнята си, стига обаче да ги съчетаете предварително с основната палитра на помещението.


9. Подчертана елегантност.

дизайн съвременни спални

Този интериор е основан върху цветова палитра от типа "тон върху тон", съчетаваща кафяво, светлосиньо и бяло. Върху основата от светли нюанси, шоколадовата тапицерия върху дъската на леглото изпъква чудесно и се превръща в основен акцент на интериора.


10. Класа и комфорт.

дизайн съвременни спални

В този приятно непретенциозен интериор, ненатрапчивите бежови нюанси са компенсирани от силното присъствие на тъмната дървесина и индиговите възглавници върху леглото. Едновременно с това, елегантният махагонов разделител, изпълняващ и ролята на горна дъска на леглото, обособява спалното помещение от всекидневната.

Красива идея: Ако за разделител е избран стабилен шкаф, освен като дъска на леглото и разделител на пространствата, той може да изпълнява ролята на библиотека или място за телевизора откъм страната на всекидневната.


11. Тъмна красота.

дизайн съвременни спални

Тази спалня притежава магнетичната красота на тъмната дървесина, съчетана с модерен дизайн и подходящо подбрани аксесоари. Голямата картина над леглото внася елемент на индивидуалност и едновременно с това се превръща в красива фокусна точка.


12. Оазис от дърво.

дизайн съвременни спални

Съвременният стил на това помещение е изграден от всеки един елемент в него – стените, пода, мебелите и аксесоарите. Естествената дървесина внася усещане за топлина и красота към иначе изчистения и минималистичен дизайн на спалнята.

Красива идея: Вместо да се съчетаят, леглото и страничната масичка са избрани нарочно в контрастиращи цветове, за да се създаде приятен за окото контраст.


13. Смело съчетание.

дизайн съвременни спални

Съвременният стил включва излагането на показ на красиви контрасти – по отношение на цветове и текстура. В тази спалня дизайнът е фокусиран върху наситените цветове и основата от линии, форми и извивки, носещи почерка на модерния дизайн.

Красива идея: Тъмните стени в наситено синьо са чудесен фон за окачване на картини, снимки и географски карти в рамка, като едновременно с това внасят усещане за топлина и уют.


14. Шоколадови стени.

дизайн съвременни спални

Тъмният цвят на стените са основният акцент в тази съвременна спалня, създавайки наситен фон за съчетанието между бяло и цвят лайм.


15. Балдахин в модерен вариант.

дизайн съвременни спални

В този интериор основен елемент е повтарящата се шарка на квадрати и правоъгълници. Вградените в стената ниши и рафтове внасят усещане за подреденост и уют, а съвременният прочит на класическия балдахин включва геометрични форми и ажурни завески в бяло.


16. Лимонови акценти.

дизайн съвременни спални

Стените в цвят на тъмен шоколад са очертани с контрастиращо бяла лента, създавайки приятен за окото фон за геометричните форми на мебелировката. Леглото е с изчистени линии, допълнено от елегантните настолни лампи и нестандартен акцент – странични масички в ярък лимонов нюанс.


Източник: bhg.com22 септември 2009 10:12 | По-изчистените съчетания внасят повече спокойствие, което е и главното предназначение на спалнята - да предразполага към почивка
От: Анонимен 1
Харесвам повече по-изчистените и почти минималистични спални, в които са съчетани ограничен брой добре хармонизиращи си цветове на мебелите и стените. Добре е също акцентите - картини, да са по-малък брой, за да се избегне претрупаността на помещението. По този начин има много повече пространство и спокойствие!
22 януари 2009 17:54 | Невалидно заглавие
От: Анонимен
Абе не ми харесват всичките, най ми пасва на възгледите за готина спалня #6
22 януари 2009 16:02 | Красива идея
От: Петя Аладжова
Наистина всичко е една красива идея. Прекрасни са всичките спални :) Пожелавам на всеки да има тази, която иска :)
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
спалня, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg