фирми продукти
представяме
работа
 
Калкулатор за количеството боя

калкулаторДнес множество сайтове предлагат специална онлайн програма, с чиято помощ можете сами да калкулирате приблизителното количество боя, което ще Ви бъде необходимо, за да боядисате някое от помещенията в дома си. Тези програми са лесни за работа и имат за цел да Ви ориентират приблизително, а не да Ви дават точни количества.

Единственият недостатък на програмите в повечето чуждестранни сайтове обаче е, че мерките там са във футове, вместо в метри и в галони, вместо в литри. Прехвърлянето от една мярка в друга обаче е много лесна, стига да знаете тяхното съотношение.


Ние Ви предлагаме един от многото онлайн калкулатори, който можете да намерите на адрес https://www.dominomag.com/resources/calculators/paint. Тук ще видите следната програма:

боя

А ето и значението на тези стойности на български:

боя

За да определите количеството боя, трябва да измерите височината, дължината и широчината на помещението. След това обърнете метрите във футове и въведете получените стойности в празните места.
Забележка: 1 фут = 30.48 см.(0.305 м.) и съответно 1 метър = 3.28 фута, а ако се наложи да измервате в сантиметри, то 1 см. = 0.032 фута. Пример: Ако да речем стаята е с височина 213 см., то в съответната кутийка трябва да напишете 7 фута (приблизително – 213 х 0.032 фута).

боя

След като впишете трите стойности, трябва да изберете дали ще боядисвате и двете страни, както по дължина, така и по ширина, или само едната. Можете например да сте решили да боядисате само 3 от четирите стени, като оставите едната от по-тесните стени – тогава ще отбележите при "Дължина на помещението" - 2 стени, а при "Ширина на помещението" – 1 стена. Накрая натиснете бутона "Калкулирайте", за да получите стойността. на екрана ще излезе съобщение, което Ви съобщава колко галона приблизително ще са Ви нужни за боядисването.

боя

Забележка: 1 галон (ам.) = 3.78 литра, тоест ако полученият резултат е 5 галона, Вие ще имате нужда от приблизително 19 литра боя.

Тази стойност показва количеството, необходимо за покриване на гладки и предварително подготвени стени с 1 слой боя. Ако стените Ви имат неравности трябва да увеличите количеството боя. Ако пък искате да нанесете 2 слоя от боята, трябва да увеличите количеството двойно (в случая – на 38 литра). Не забравяйте да си оставите толеранс и за допълнителни поправки или непланирано боядисване.Няма коментари


ключови думи
калкулатор, боя, боядисване

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg