фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна и евтина украса за стената

Искате да украсите стените в дома си, но нямате излишни средства за готови картини или декорация? Не се отказвайте от желанието си – можете да постигнете целта си и без да залагате на карта целия си месечен бюджет, създавайки сами декорацията. Предлагаме Ви един наистина лесен и евтин проект, с който да изразите собствените си предпочитания, цветове и шарки. Проектът включва 3 лесни стъпки и може да се направи с подръчни средства.

декорация


Необходими материали
:

* Художническо платно (може да се намери в арт магазините)
* Акрилна боя в няколко избрани от Вас цвята
* Малък валяк за боядисване
* Кофа и чашка за кафе от стиропор
* Полиуретаново покритие (лак) за запечатване


Инструкции

Стъпка 1

Изберете цветовете боя, които ще използвате – за по-ненатрапчив външен вид изберете по-тъмен и наситен нюанс за фона и 2 по-ярки нюанса за декорацията. С помощта на малкото бояджийско валяче нанесете боята за фона върху платното, като покриете и страничните части (над рамката). Ако прецените, че има нужда, нанесете още един слой от боята. Накрая оставете да изсъхне добре.

декорация


Стъпка 2

Нанесете част от втория нюанс боя върху ръба на кофата, като ако желаете, можете да пропуснете на някои места, за да получите по-интересен ефект. Още преди боята да е изсъхнала, обърнете кофата и я притиснете към платното. Не се притеснявайте, ако се встрани се изсипят капки боя – те дори са препоръчителни за крайния резултат. Всъщност, за да стане проектът по-интересен, можете дори нарочно да посипете допълнително капки боя с различни размери, на случайни места около кръговете. Нанесете отново боя върху ръба на кофата и повторете процедурата, докато постигнете желания резултат. Ако желаете да направите големи кръгове в друг цвят, избършете добре остатъците от боя върху ръба на кофата и нанесете малко от избрания нюанс.

декорация


Стъпка 3

Направете малките цветни кръгчета с помощта на стиропорена чашка за кафе. Декорацията се извършва по същия начин, както при големите кръгове – нанасяте боя върху ръба на чашката, обръщате я и притискате към платното, нанасяйки кръгчетата на различни места, припокривайки някои от тях един с друг. Ако искате кръгчетата да са в няколко цвята, просто използвайте няколко различни чашки. Накрая оставете боята да изсъхне напълно и нанесете предпазния запечатващ слой полиуретаново покритие.

декорация


Източник: bhg.com17 януари 2009 21:44 | mnogo e svejo
От: anna
mnogo hubava ideia. privetstvam krasivi ne6ta, koito se praviat s ne mnogo sredstva!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декорация, интериор, украса, боя, изкуство

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg