фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в картинки: Tрапезарии с невероятен дизайн

Много хора подценяват трапезарията в дома си, считайки че тя е помещение, в което прекарват сравнително малка част от времето си. Не трябва обаче да се забравя, че тя е и място за посрещане на гости, за семейни вечери и събирания, както и мястото, където се храним. А това означава, че заобикалящата ни среда трябва да бъдеприятна, спокойна и удобна. Още повече, че немалка част от трапезариите всъщност са обособен кът вътре в самата кухня. Ето защо ние Ви предлагаме няколко свежи и красиви идеи за трапезарията - независимо от нейните размери и стил.


табСветло помещение в свежи цитрусови цветове – тази трапезария е част от кухнята, но е обособена визуално в единия й край. Изборът на цветове за стените и пода, изчистените линии на мебелите и малкото аксесоари правят помещението да изглежда просторно, слънчево и свежо.

трапезария


табТази трапезария не се отличава с нищо нестандартно, но прави впечатление именно с простотата и изчистените си линии. Ефектът на помещението се дължи най-вече на красивите колони, поддържащи арката между двете преходни стаи, както и на полуелипсовидната форма на самото помещение. Основният материал, използван тук, е дървесината, която придава топлина и уют на интериора.

трапезария


табВ тази трапезария цари една изключително гостоприемна атмосфера – за това допринасят дървените елементи (под, стени, мебели, колони), добре разположените осветителни тела и центрираното разположение на масата и столовете за хранене. Прост, но ефектен аксесоар е купата с плодове, поставена върху масата. Интериорът е базиран върху усещането за симетрия (двата остъклени шкафа от двете страни на камината), така че елементите в него да поддържат визуален баланс. Като допълнение, уютната ниша на трапезарията не е напълно откъсната от останалата част от жилището – камината и шкафовете са разположени върху частична стена с колони, откриваща гледка към съседните помещения.

трапезария


табТази трапезария удивлява с красотата и класическите си изчистени линии. Интериорът е по-скоро в официален стил, въпреки че с подходящи аксесоари може да се превърне в място за ежедневието. Така изграден, дизайнът включва само най-есенциалните елементи, без нищо излишно – така богатите тонове на мебелите, дървените орнаменти по стените и настилката се отличават по-ясно. Единствените нестандартни елементи в интериора са ябълково-зеленият нюанс на стените и орнаментният полилей в жълто.

трапезария


табЕдна трапезария, която ще накара собствениците на апартаменти да се впуснат в мечти. Пространството е повече от обширно – както хоризонтално, така и вертикално. И тук се залага основно на естествените материали - и най-вече на дървесината, която присъства почти във всеки елемент (под, стени, мебели).

трапезария


табМалка ниша в близост до кухнята, обляна в светлина – тази трапезария носи усещане за уют и слънчеви дни. Гледката, разбира се, също не е за пренебрегване – тя е насочена към морския бряг и безкрайният син хоризонт, носейки хладния бриз и звука на вълните. Освен, че е свързана с кухнята чрез тясна арка, което дава бърз достъп до цялата къща, помещението разполага с плъзгаща се врата за директен излаз към двора. 

трапезария


табВисокият таван в помещението създава усещане за простор, допълнено от множеството прозорци от всяка страна, позволяващи на светлината да влиза свободно. Пастелните цветове – кафяво, зелено и жълто, създават една мека и приятна атмосфера, подходяща както за семейна вечеря, така и за сутрешното кафе. Въпреки, че помещението е преходно, то е в непосредствена близост до кухнята, с която го свързва широк дървен барплот.

трапезария


таб Трапезария в старинен рустикален стил, перифразирана по един съвременен начин. Отличителните елементи са камината, елегантният полилей в шоколадово, масивната дървена маса за хранене и специфичната архитектура на помещението (стени и таван).

трапезария


таб Какво по-хубаво от закуска сред природата. Тази необикновена кухня с трапезария създава именно такова усещане, благодарение на специалната сферична ниша с остъклен таван, под която е разположена масата за хранене. Непосредствената близост до мястото за приготвяне на храната улеснява сервирането, но същевременно кътчето за хранене е обособено визуално зад своеобразния барплот. Светлите пастелни цветове – кремаво и синьо, подчертават усещането за светлина и лекота в помещението.

трапезария

 
таб За тези, които разполагат с голям двор или градина, трапезарията може временно да бъде изнесена извън дома. Всъщност през топлите месеци тенденцията е и за изграждане на външна кухня, включваща барбекю, мивка и плот за приготвяне на храната – ето защо няма нищо чудно в това, че до кухнята се създава и кът за хранене. Всъщност това е перфектното място за приятна вечер със семейството и приятелите, включваща ароматна скара и много романтика.

трапезария


таб Още една чудесна трапезария с огромни прозорци, които пускат щедро слънчевите лъчи в помещението. Високият таван, светлите цветове и огледалните повърхности само подчертават усещането за простор и светлина. И тук основен материал е дървесината – съчетана с елегантни елементи от фин бетон и допълнена от меките материи на килимчето и тапицериите.

трапезария

 
таб Още една официална трапезария, чиято елегантност и изтънченост са подчертани от класическото съчетание бяло – черно – червено. Мебелите са с изчистени линии, а аксесоарите са малко, но добре подбрани. Непокритият под с елегантен шахматен мотив внася усещане за топлина и естествена красота.

трапезария


Източник: thisoldhouse.comНяма коментари


ключови думи
трапезария, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg