фирми продукти
представяме
работа
 
Как да подберем цветята за нашия дом и офис

Растенията в дома и офиса ни са връзка с природата и удовлетворяват естествения ни стремеж към хармония, естетика и отмора. За да отговорят на тези изисквания, стайните растения трябва да бъдат подбрани съобразно особеностите на съвременото интериорно "озеленяване". Всеки тип интериор се нуждае от съответната пространствена композиция.

Съвременната архитектура и дефицитът на полезни площи налагат отдаването на предпочитание на вертикалната пред хоризонталната подредба на цветята. За целта могат да бъдат използвани декоративни решетки, стъклени прегради, колони. Могат да се използват ниши и арки, там където архитектурата го позволява.
При озеленяването на дома ни съществува един важен принцип, който е добре да спазваме – колкото е по-голямо пространството, толкова по-големи и повече следва да са растенията.
Изключителни декоративни качества имат растенията тип дърво: фикус, филодендрон, които изпъкват чудесно в просторни помещения с малко мебели. За по-малките стаи в дома ни е добре да се подбират средни и малки цветя с широки и нежни листа.

При оформлението на интериора с цветя трябва да се обърне специално внимание на светлината, както и на цветовете на стаята и мебелите. Когато той е базиран на контраста черно – бяло, цветните растения придават свежест. Ако мебелите са по-елегантни – от стъкло, лакирано дърво, мрамор, е добре растенията да имат ясни и отчетливи форми. При помещения с бамбукови мебели, с малки шкафчета и плетени столове са подходящи орхидеи, жасмин, азалии, а бонсай би придало екзотична нотка. Английският и френският тип мебели, от своя страна, изискват пищно цъфтящи растения – циклама, камелия, палми.Няма коментари


ключови думи
растения, дом, офис, природа, хармония, естетика, стайни растения, интериорно озеленяване, пространствена композиция

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg