фирми продукти
представяме
работа
 
Фън Шуй: 2009 - годината на Бика

oxМайстор Реймонд Ло е един от най-известните и световно признати специалисти по Фън шуй, китайска астрология "Четири стълба на съдбата" и И Дзин. Неговите прогнози са едни от най-точните и популярните в областта. Предлагаме на вниманието Ви малка част от статията му за 2009 г., която касае фън шуй.

Пълния текст на статията можете да намерите тук:
https://www.raymond-lo.com/ver2/aboutmasterlo/articles.asp?id=13 – на английски
https://feng-shui.ru/articles/chinese-astrology/chou-2009 - на руски


Годината на Бика - 2009

Според китайския календар новата година  започва на 26 януари 2009 г. Настоящата година е под знака на Бика. Съгласно китайския календар Ся, тя е представена от два елемента – земя, седяща върху друга земя.

Като цяло, годината на земния Бик се явява символ на спокойна градина, в която може да отпочинем и да се успокоим, да възстановим енергията си, да поразмислим над миналото и да планираме бъдещето. Темата на годината: възстановяване на мира след бурните събития от периода 2001 - 2008 г., а също така и грижа за планетата. Светът трябва да се съсредоточи върху земните теми – възстановяване, строителство, жилища и развитие на селското стопанство, защото той се нуждае от прехрана. Както и преди, остро стои въпросът за защита на околната среда и намаляване количеството на изхвърляния в атмосферата въглероден двуокис. Новите лидери ще се постараят да обединят усилията си, за да върнат доверието на хората чрез обезпечаване на стабилност, вместо чрез агресивни действия.

2009 година ще е най-неблагоприятна за хората, родени под знака на Козата, която се намира в пряко стълкновение с Бика. На всички, които са се родили в годините на Козата, Кучето и Бика, препоръчваме да носят защитно изображение на Мишка във вид на медальон, украшение, висулка и др.

Неустойчивостта на земята и отсъствието на огън през тази година ще донесат сериозни проблеми със здравето, свързани с дисбаланса на Земята и Огъня. За профилактика препоръчване да се приема голямо количество антиоксиданти, масло Омега-3 и коензим Q 10.

oxЕнергиите на Фън шуй се променят от година на година. Затова е необходимо да се наблюдава за правилното преразпределяне на добрите и лошите енергии в началото на всяка една година, за да може да се вземат необходимите предпазни мерки в случай, че негативните енергии навлизат в най-важните места на дома или офиса. През 2009, година на Бика, лошата енергия, наречена "Жълта петица" (Five Yellow) - символ на препятствия и неуспехи, идва в северния сектор. Ако на Север са разположени важни части на дома (спалнята или пък входната врата), препоръчително е там да се постави метален вятърен чан, за да се разсее енергията на "Жълтата петица". Най-лошите месеци през годината са юли и октомври. Друга лоша звезда, символизираща болести – номер 2, ще дойде от Запад. Традиционен метод за намаляване на отрицателното й влияние е връзка от шест метални монети, поставена в западния сектор в дома.

През 2009 година "Великият Княз" (Grand Duke) ще се намира на Североизток, затова не се препоръчва да се безпокои земята в тази посока като се извършват строителни работи в това направление. Не се препоръчва също да се сяда с гръб на Североизток, тъй като така ще се окажем беззащитни срещу неблагоприятната енергия, наречена "Три Ша" (Three Shars). Посока Югозапад е "Позиция на краха" (Crash position), която оскърбява "Великия Княз", затова не се препоръчва да се седи там. Лошата звезда 3 е звезда на конфликтите и грабежа. Тя се появява в посока на дома Североизток. За да се минимизира нейното отрицателно влияние е необходимо в тази посока да се постави лист червена хартия. Негативната звезда 7, символизираща скандали, ще се окаже на Изток, традиционното решение е да се постави на Изток стъклена ваза с вода и 3 стръка бамбук.

Превод със съкращения:
инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експерт19 август 2009 17:08 | към Елза
От: Ирина
благодаря
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
фън шуй, китайски хороскоп, година на Бика

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg