фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за интериора: Модерна фреска за стената

Един бърз и лесен, но много ефектен проект, който ще превърне стената в истинско произведение на изкуството. За целта можете да използвате дадения тук десен или да направите (намерите) Ваш собствен.

фреска


Необходими материали:

* Светлосиня/ сива латексова боя
* Бяла и какаово кафява акрилна боя за рисуване
* Четки за боя: с ширина 2.5 и 1.3 см.
* Самозалепваща се лента
* Фолио за пренасяне на принтерска разпечатка върху текстил (т.нар. transfer paper)


Инструкции:

1. Увеличете избраната шарка до желаната големина (на фотокопирна машина), като я разделите на няколко части. Ако е необходимо залепете частите една към друга, за да формират цялата фреска.

фреска

2. Поставете шарката върху избраното място на стената. Под нея поставете фолиото и трасирайте по черните линии на десена, за да пренесете дизайна върху повърхността на стената. Махнете хартията и използвайте самозалепваща се лента, за да облепите по външните ръбове така получения трансферен дизайн.

3. Като се позовавате на цветната легенда над шарката, боядисайте съответните сектори в светлосиньо и какаово. Оставете боята да изсъхне. Останалите места обработете с бялата акрилна боя, с помощта на тяхна четка. Махнете самозалепващата се лента и оставете боята да изсъхне.

4. Когато боята изсъхне, използвайте малко самозалепваща се лента, за да обособите около готовата фреска своеобразна рамка, с ширина около 4 см. Боядисайте рамката в бяло и когато боята засъхне махнете всички остатъци от лентата.


Източник: diyideas.comНяма коментари


ключови думи
фреска, интериор, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg