фирми продукти
представяме
работа
 
15 свежи всекидневни

Зимата е сезонът на мрачното време и дългите нощи. Най-лесният начин да освежите деня си е чрез ярки, сочни и приятни за окото цветове. Ето няколко страхотни интериора за всекидневната, които могат да се превърнат във вдъхновение за Вашия собствен дом.


1. Радост за очите

всекидневни

Съчетание от свежи и нежни нюанси – розово, бежово, зелено, подчертани от няколко по-смели декорации в тъмни цветове. Основният фон е от пастелно розово (върху стената), а акцентът са завесите в шоколадово. Мебелите са с модерен и изчистен дизайн, за да се подчертае изтънчеността на интериора. По-смелите елементи в обзавеждането са представени от голямата настолна лампа и двете картини върху стената.


2. Пастелна реалност

всекидневни

Дуото кафяво – синьо е често срещан избор на декораторите. За да пасне цветовата палитра на индивидуалния вкус, просто трябва да се изберат подходящите нюанси на тези два цвята. Ако се залага на по-пастелни тонове, изборът може да бъде съчетание между млечно капучино и пепеливо френско синьо. Можете да заложите на традиционно обзавеждане, с акцент върху аксесоарите – декоративни възглавнички или изкуство върху стената.


3. Морско усещане

всекидневни

Обикновената всекидневна е превърната в оазис за душата и тялото чрез съчетанието между наситени морски нюанси – зелено и синьо. Останалите цветове в интериора са неутрални, за да се постигне визуален баланс – бяло, цвят еспресо и стоманено сиво. Тъй като помещението е просторно, основните мебели са поставени диагонално, за да се постигне един различен ефект.


4. Поляна с виолетки

всекидневни

Виолетовият нюанс, постигнат чрез смесването на пурпурно и синьо, е използван в съчетание от няколко различни нюанса. Тъмните нюанси са заложени в обшивката на тапицерията, седалките на мебелите и завесите. Те балансират по-светлите тонове на виолетовото, използвани в помещението, а акцентите в бяло разчупват тази иначе монохроматична (едноцветна) цветова схема.


5. Урок по симетрия

всекидневни

Едно нестандартно по архитектура помещение може да бъде истинско предизвикателство за разпределяне на мебелировката. В по-малките помещения е добре канапето да бъде поставено до стената, а фотьойлите и столовете да се разположат от двете му страни. Изчистеният вид на интериора се гарантира от симетрично разположените лампиони, както и от стъклената холна масичка в средата.


6. Стилни райета

всекидневни

Райетата, използвани като акцент, добавят усещане за стил към интериора. Тук те присъстват не само в тъканта за декоративните възглавници, но и върху стената.


7. Уютни неутрални нюанси

всекидневни

Неутралните цветове – прасковено, кремаво и жълто, даряват помещението с изтънчена мекота, жива текстура и уют. Освен това те са чудесен фон за ярките акценти. Допълнителният богат привкус в интериора е внесен чрез масичката за кафе и рамката на огледалото, направени от тъмно дърво.


8. Антична атмосфера

всекидневни

Изхабените от времето елементи добавят към интериора специфична атмосфера и характер. Античният сандък например играе ролята едновременно на фокусна точка и на функционална масичка. Меките цветове, флоралните мотиви и богатите материали допълнително подсилват усещането за старинен лукс и текстура.


9. Променлива величина

всекидневни

За тези, които обичат да променят интериора си често, най-добрата стратегия е да се придържат към неутралната мебелировка и неутрални основни елементи – например подовата настилка и стените. В тази всекидневна настоящият базисен цвят е червеното – по-късно елементите в червено лесно могат да бъдат заменени с такива в друг цвят, за да се създаде коренно различен интериор върху една и съща база.


10. Пролетен полъх

всекидневни

Отново интериор, в който е заложено основно на неутралните нюанси. Тук акцентът обаче е представен от свежите пролетни нюанси – виолетово, жълто, оранжево, синьо и зелено, които изпъкват на неутралния фон. Макар и използвани в неголеми дози, ярките цветове са напълно достатъчни, за да съживят интериора и да му вдъхнат част от свежия си заряд.


11. Около камината

всекидневни

Камината е идеалното място, около което да се изгради мястото за сядане и разговори. Вграденият до камината банкет-пейка и поставените до него няколко удобни фотьойла са напълно достатъчни, за да създадете удобно и уютно кътче за цялото семейство. Малката кръгла табуретка-масичка пък е функционално допълнение към мебелите за сядане. И всичко това, окъпано в нежни, но наситени свежи нюанси на жълтото, оранжевото и червеното.


12. Всекидневна в облаците

всекидневни

Нюансите на синьото и бялото създават приятна атмосфера и усещане за въздушност. Слънчевата светлина, обилно навлизаща от големия прозорец, осветява и озарява целия интериор, отразявайки се в огледалата и кристалните аксесоари. Тук светлите цветове са съчетани уместно с мебели от тъмна дървесина – масичката за кафе и малките странични масички.


13. Лесна формула за успех

всекидневни

Когато се поставя началото на декорацията на помещението, добре е да се започне от базисните елементи – удобните мебели за сядане и функционалните масички. Ако интериорът не е категорично решен, тези базисни елементи могат да бъдат избрани в неутрални цветове и стил, а към тях да се добавят ярките акценти. Тук тези акценти са внесени чрез яркочервените странични масички, тъмнозелените декоративни възглавнички и разноцветните букети.


14. Нищо излишно

всекидневни

Кремавите стени и белите рамки на прозорците са основата на този изключително изчистен интериор. Мебелировката също е с изчистени линии и в неутрални цветове, но тук е постигнат интересен контраст между тъмната дървесина и светлата тапицерия. Като допълнителен акцент са поставени големите декоративни възглавници в ярки цветове и свежият букет цветя върху масичката до канапето.


15. Светлина в стаята

всекидневни

Мебелировката в помещението е подредено така, че пространството в него да се използва максимално. Същевременно големите прозорци пропускат в интериора обилно количество слънчева светлина, достигаща почти до дъното на стаята. Плътните и тежки завеси пък позволяват постоянен контрол на достъпа на светлина.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
интериор, всекидневна, цветове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg