фирми продукти
представяме
работа
 
Вдъхновение от Азия: "Облаци" върху стената

Векове наред азиатските майстори художници са запечатвали красотата на природата по един уникален и невероятен начин. Тези природни елементи са стилизирани така, че образите са по-скоро сюрреалистично отражение на реалността, обагрено в ярки цветове. Азиатското изкуство очарова все повече хора, които търсят начин да го внедрят в своя дом. Предлагаме Ви един подобен проект, вдъхновен от азиатското изкуство, който можете да приложите и в своя интериор.

интериор

Тайната на изработката на декорацията е първо на очертаете с цветен молив дизайна върху стената, която предварително е обработена с базисно покритие. Когато сте доволни от резултата, облепете контурите с лента и нанесете гланца, за да обособите линиите. Накрая цветът се подсилва допълнително върху цялата стена. Използвайки същата техника, Вие можете да изработите декорация с различен от дадения дизайн и стил.

интериор
Латексова боя в златисто.


Основни стъпки:
§ Създаване и обособяване на дизайна (с лента)
§ Нанасяне на гланца с хоризонтални движения
§ Добавяне на допълнително боя към сместа
§ Премахване на лентата и повторение
§ Нанасяне на оцветяващия гел с парцалче

интериор
Гел-оцветител.


Какво Ви е необходимо:

* самозалепваща се лента (5 см.)
* парцалчета
* поднос за боя
* бояджийски валяк (23 см.)
* латексова боя:
- в златист нюанс (за базовия слой)
- в червено (за гланцовия слой)
* цветен молив (в кафяво)
* автомобилна лента (0.6 см.)
* макетно ножче
* гланцов ретардер (т.нар. glazing medium)
* пластмасов съд с мерителни линии
* четка (10 см.)
* гел-оцветител
* гумени ръкавици

интериор
Автомобилна лента.


Инструкции:

1. Подготовка: Облепете със самозалепващата се лента (5 см.) тавана, первазите и съседните стени.

2. Боядисайте стената с базисния цвят (златисто), като нанесете 2 слоя от латекса. Оставете боята да изсъхне за една нощ.

интериор
Дизайн на декорацията.

3. Скицирайте дизайна върху стената с цветния молив. Облепете контурите с автомобилната лента (0.6 см.). При извивките притиснете добре лентата към повърхността. Накрая срежете с макетно ножче, за да предотвратите накъсване.

интериор

4. В пластмасов съд смесете 1 част червен латекс с 4 части гланцов ретардер. С помощта на 10-сантиметровата четка нанесете гланцовата смес върху стената с хоризонтални движения (работете в посока отгоре-надолу). Оставете да изсъхне добре.

интериор

5. Добавете към гланцовата смес още боя, така че съотношението да стане 1:1. Прекарайте леко четката върху повърхността на стената, нанасяйки различно количество гланцова смес на различните места – на някои от тях засилете натиска върху четката, за да се получат петна с по-наситен цвят.

интериор

интериор

6. Махнете самозалепващата се лента, докато гланцът не е напълно изсъхнал и повторете Стъпка 3. Накрая оставете да изсъхне добре.

7. Налейте малко количество гел-оцветител в малък съд за боя и поставете предпазните ръкавици. С помощта на чисто памучно парцалче нанесете гела върху повърхността, работейки на малки сектори. Внимателно обработвайте ръбовете на всеки сектор, така че да избегнете припокриване на линиите. Продължете, докато не обработите цялата стена. Накрая махнете лентата и оставете да изсъхне.

интериор

Източник: bhg.com19 октомври 2011 15:57 | nqma
От: nqma
Mnogo stilno!!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
азиатски стил, облаци, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg