фирми продукти
представяме
работа
 
Ледени "фенери" с цитрусов аромат

Един много интересен начин да осветите двора, градината или терасата си и едновременно с това да създадете лесна и ефектна декорация. Обградете пътеката към дома си с тези красиви ледени "фенери", за да подсилите онова усещане за уют и настроение, което само зимата може да създаде.

ice luminarias


Необходими материали
:

* Малка пластмасова кофа (например такава от латекс или от сладолед)
* Малки вечнозелени клончета (например от елха)
* Резенчета цитрусов плод – лимон, портокал и прочее; може да се добавят и няколко грозда червен горски плодове
* Пластмасова кофичка (с по-малък размер от голямата кофа)
* Ролка изолирбанд
* Декоративни свещи

ice luminarias
Декоративни свещи (т.нар. votive candles).


Инструкции:

1. Поставете плътно по стените на кофата резените цитрус и зеленината. След това поставете по-малката пластмасова кофичка вътре, изравнявайки горните ръбове на двата съда. Продължете да пълните празното пространство между двете кофи с плодовете и зеленината.

2. Поставете 2 парчета изолирбанд под прав ъгъл, по диагонал на отвора на голямата кофа, така че да задържите по-малкия съд вътре в нея неподвижен.

ice luminarias
Дълбоко замразените ледени "фенери" ще издържат
повече, ако времето навън е по-студено.

3. Запълнете пространството между двата съда с вода и поставете кофата във фризера или на студено извън дома.

4. Изчакайте поне 8 часа (може да се наложи на изчакате и повече време, докато водата замръзне напълно. За да извадите ледената матрица, поставете кофата в съд, пълен с гореща вода, за да можете да отлепите ледената форма. Махнете изолирбанда и извадете готовия леден "съд". Малката кофичка ще остане във вътрешността му.

5. Поставете ледения "фенер" на студено навън. В него поставете декоративна свещ и я запалете (използвайте по-малки свещи, за да може съдът да я пази от вятъра). Добре е свещта да бъде в стъклена поставка, за да намалите риска от нагряване и стапяне на пластмасовата кофичка във вътрешността на ледения "фенер" – друг вариант е вместо кофичка от пластмаса, да използвате стъклен съд.

6. Ако навън е достатъчно студено, леденият "фенер" ще остане цял за немалък период. Когато обаче то се стопи, извадете малката кофичка от него – ако тя е непокътната можете да я използвате отново.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
фенер, лед, Коледа, зимна украса, празнична украса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg