фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите сами декоративни коледни свещи

Вместо да купувате готови свещи за Коледа, украсени в различни ярки цветове, защо да не си ги направите сами? Така сами ще изберете цветовете, шарките и формите на коледните свещи, а и ще се настроите на празнична вълна, забавлявайки се с украсата им. Ето идея за един такъв проект:

коледа


Необходими материали:

* Бели парафинови свещи с гладко покритие – в избраните форми и размери
* Изопропилов алкохол (спирт)
* Меко парцалче
* Козметична гъбичка (например такава за фон дьо тен)
* Специален лак и специална акрилна боя в избраните цветове (посъветвайте се в някой арт магазин какъв лак и каква боя биха били подходящи за свещите – не забравяйте, че покритието ще има контакт с огън)
* Самозалепваща се лента – с ширина 2.5 см., 2 см. и 0.5 см., или широки гумени ластичета
* Четки за боя

коледа
Специална акрилна боя.


Инструкции:

1. Избършете повърхността на свещите с парцалче, напоено със спирта, за да подготвите повърхността за боядисването.

2. Използвайте козметичната гъбка, за да нанесете върху повърхността на свещите специалния лак. Оставете покритието да съхне за една нощ.

3. Използвайте самозалепващата се лента или широките ластичета, за да покриете местата, които искате да останат небоядисани. За да направите лентите върху високите свещи, използвайте лента с ширина 2.5 см., оставайки между секторите разстояние от 2.5- 3 см. За облата свещ поставете лента с ширина 0.5 см. напречно на свещта, като разполагате секторите на равно разстояние един от друг – целта е да получите 6 равни части. За кубичната свещ поставете лентите хоризонтално и вертикално, като използвате за двете оразмерявания различни по ширина ленти.

коледа

4. Боядисайте "голите" участъци от всяка свещ с акрилната боя в избрания цвят. При свещта със сферична форма е добре да редувате различни цветове за съседните сектори – например един червен и един зелен. За свещта с кубична форма можете да използвате червен цвят за тесните ленти и зелен – за широките.

коледа

5. Оставете боята да съхне цяла нощ. Ако е необходимо нанесете втори слой боя. Когато правите райетата върху кубичната свещ, първо направете вертикалните райета, оставете боята да изсъхне добре, махнете самозалепващата се лента и повторете същата процедура, за да направите и хоризонталните линии.

6. Ако искате повърхността на свещите да бъде лъскава, нанесете 1 слой от лака и върху слоя боя.

Забележка: Тази техника е само за свещи с гладка повърхност – тя няма да има същия ефект върху свещи с неравна или релефна повърхност.


Източник: bhg.com22 март 2011 23:45 | относно лака
От: Биби
За съжаление такъв специален негорим лак за свещи в България никъде няма. Внос- най- близо от Англия...
21 ноември 2010 12:10 | въпрос
От: иза
какъв е този специален лак?
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
коледни свещи, Коледа, Нова година, коледна украса, новогодишна украса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg