фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни и красиви хартиени гирлянди за елхата

Направете си цяло "ято" белоснежни гълъби с маслинова клонка в човката. Тази лесна и красива украса за елхата за коледните празници може да се превърне символ на надеждата за здраве и щастие и през новата година. С така получените хартиени гирлянди можете да украсите не само коледното дръвче, но и цялото помещение – стените, мебелите, прозорците и прочее.

хартиени гирлянди

Необходими материали:

* Лист плътна бяла (или в избран от Вас цвят) хартия с размери 21 х 28 см.
* Хартия за чертане и молив
* Ножички
* Прозрачно тиксо
* Линийка
* Топлийка и лепило


Инструкции:

1. Свалете диаграмата на шарката – гълъб и го оразмерете така, че да бъде с дължина 7 см. (намалете схемата 2 пъти).

хартиени гирлянди
 
2. Следвайки диаграмите по-долу, прегънете листа хартия според инструкциите. Разделете листа на 3 равни части и го прегънете по дължина по ръбовете – така всяка секция ще е с размери 7 х 28 см. (Диаграма 1). Прегънете листа наполовина, така че да получите правоъгълник с размери 7 х 14 см (Диаграма 2). Прегънете листа пак надве – сега разполагате с парче хартия с размери 7 х 7 см. (Диаграма 3).
 
хартиени гирлянди

хартиени гирлянди

хартиени гирлянди

3. Трасирайте десена (гълъба с маслинова клонка) върху хартията за чертане и го изрежете по контурите. Поставете изрязания десен под първия слой от прегънатата бяла хартия и го наместете така, че ръбовете да съвпаднат. Внимателно разгънете белия лист, държейки десена на мястото му. Поставете го върху светъл прозорец и повторете с молив очертанията на гълъба и клонката. Накрая прегънете обратно листа и го залепете на няколко места с прозрачно тиксо, за да държите слоевете един към друг – внимавайте обаче да не залепите секторите, които ще изрязвате по-късно.

4. Използвайте топлийка, за да направите малка дупчица, от която да започнете финото изрязване на десена (започнете от най-малкия бял сектор). Оставете неизрязани местата в двата края на десена – там, където е връзката на всяка фигура със съседните.

5. Разгънете готовия гирлянд – всеки от трите му сектора трябва да съдържа по 4 гълъба. Използвайте лепило, за да съберете отделните сектори в една цяла верига от фигури. За да направите по-дълги гирлянди, залепете към тях още няколко сектора, които сте изрязали допълнително. За да бъдат гирляндите по-стабилни, залепете с тиксо местата, на които има най-голям риск да се скъсат.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
гирлянди от хартия, Коледа, коледна украса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg