фирми продукти
представяме
работа
 
Лампа, която дава живот

Тази лампа е поредното доказателство, че тенденцията в съвременния интериорен дизайн залага все повече на връзката между човека и природата. Тя се нарича Natural Affection (от англ. "natural" – природен, естествен и "affection" – привързаност, обич) и е дело на младия британски дизайнер Гари Уилкинсън (Gary Wilkinson). Всъщност концепцията е силно повлияна от традиционната японска култура и пресъздава нейните идеи за живота, човека и природата.

лампа лампа

В случая съчетанието е между елегантно осветително тяло и растение. Дизайнът на лампата е изграден така, че тя се извива деликатно в горната си част, обграждайки поставеното в основата растение. Така тя му доставя необходимата светлина и топлина, сякаш грижейки се за него. Специалната ваза в основата е предназначена както за естествени, така и за изкуствени цветя. Ако пък искате да въплътите цялостния жизнен цикъл на растението, можете да посадите в нея семена – така растението ще премине през всички фази на живота си под меката светлина на лампата.

лампа

Всъщност идеята за Natural Affection е вдъхновена от една друга творба на дизайнера – лампите от колекцията Snoji. Тук концепцията е почти същата – растението, което лампата "държи" е предпазвано и топлено от нейната светлина.

лампа

лампаИзточници: coroflot.com и yankodesign.comНяма коментари


ключови думи
лампа, растение, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg