фирми продукти
представяме
работа
 
Подгответе дома си за празниците

Коледа и Нова година са празници, които обикновено изкарваме със семейството, близките и приятелите си. Това е времето, в което посрещаме и изпращаме гости, и като домакини искаме разбира се нашите гости да се чувстват добре и да прекарат чудесно. Ето няколко съвета как да подготвите дома си за коледните празници и гостувания, така че да бъдете подготвени за всяка една ситуация, която може да възникне.


таб Как да направите престоя на гостите си още по-приятен

Камината е запалена, ордьоврите са готови, коледното дръвче блести с всички цветове на дъгата... и изведнъж някой от гостите се подхлъзва на мокрия под в антрето. В такъв момент всички ще запомнят инцидента и никой няма да обърне внимание на всички онези детайли, за които сте се подготвяли с дни. Затова важно правило е да намалите до минимум рисковете от подобни неприятни инциденти – точка от графика, която трябва да бъде вписана наред с украсата, вечерята и изпращането на поканите.

Коледа


таб На входа

♣ Проверете всички лампи в двора на дома си, както и близо до входа. Ако има изгорели крушки ги сменете с нови – това е от особена важност, тъй като през зимата се стъмва рано и вероятността Вашите гости да трябва да си проправят път в тъмницата е твърде голяма.

♣ Не забравяйте да поръсите с пясък външните стълби пред дома си, особено ако имат достъп до вода и сняг.

♣ Почистете ледените висулки от покрива, до входната врата, от терасите, от улуците и всички други места, които са в близост до входа и носят риск от инцидент.

Коледа


таб Антрето

♣ Монтирайте към осветлението в антрето/ коридора електрически реостат за регулиране на силата на светлината – така ще спестите електроенергия от силно осветление, но без да рискувате помещението да остане неосветено.

♣ Поставете дълга пътека (килим), както и дебела изтривалка, за да абсорбират кишата, водата и снега, попаднал вътре с обувките.

♣ Поправете скърцащия дървен под като посипете в пролуките по малко графитен прах.

Коледа


таб Дрешника

Когато каните повече гости, вероятно ще се появи нуждата от повече място за закачане на връхните дрехи. За целта можете да поставите на подходящо място една или повече подвижни закачалки, които после можете лесно да приберете в гаража или килера.

Коледа


таб Всекидневната

♣ Нагласете термостата на по-ниска температура от обикновеното (например на около 19- 20 градуса) – при наличието на топли ястия и повече хора в помещението температурата може да се повиши твърде много, което ще бъде некомфортно за Вас и  гостите.

♣ Застопорете килимите (особено по-малките килимчета и пътеки) с помощта на двойно залепваща се лента, поставена по ръбовете и ъглите – така те няма да се разместват и прегъват, увеличавайки риска от инциденти.

♣ В специализираните магазини можете да намерите специални защитни спрейове за тапицерии – с тях можете да обработите тапицираните мебели, за да не задържат петната, които могат да попаднат върху тях. Друг евтин вариант е да използвате калъфи за мебели, които след това лесно можете да махнете и почистите.

Коледа


таб Допълнително място във всекидневната

Мултифункционалната табуретка, която може да служи не само за сядане, но и за поставяне на храна и напитки, както и за съхранение на вещите, докато Вашите приятели и роднини са Ви на гости.

Коледа


таб Трапезарията

♣ Към твърдите столове без тапицерия (особено що се отнася до сгъваемите столове, които използваме най-често при нужда от допълнителни места за сядане) добавете по една подвижна възглавничка – седалка, която после лесно можете да махнете и почистите.

♣ Ако по Вашата маса има драскотини, а не искате да скривате естествената красота на дървесината с покривка, запълнете драскотината с цветен пастел или специална восъчна паста, след което оставете да изсъхне и минете отгоре с малко безцветен лак. Същата процедура можете да използвате и след празненството, в случай, че някой от гостите или техните деца са повредили повърхността на дървото.

Коледа


таб Помощ при сервирането

Количката за сервиране на колелца е един изключително полезен аксесоар за празниците – независимо дали става въпрос за семейна вечеря в тесен кръг или за голямо събиране с приятели. С нейна помощ ще пренасяте и сервирате ястията и напитките бързо и лесно, дори ако кухнята и трапезарията Ви не се намират непосредствено една до друга.

Коледа


таб Банята

♣ Осигурете достатъчно чисти кърпи за ръце, така че ако се наложи да имате винаги нова кърпа под ръка за смяна.

♣ Ако от чешмата или душа тече вода, поправете теча предварително (например сменете уплътнението) – така ще намалите риска от локви вода върху пода на банята, върху които гостите и членовете на семейството Ви могат да се подхлъзнат.

♣ Отпушете добре всички канали – върху пода, в мивката и в тоалетната, за да не се налага да поправяте нередностите по време на празниците. Ако се налага почистете филтъра на чешмата, за да може водата да тече безпроблемно.

Коледа


Източник: thisoldhouse.comНяма коментари


ключови думи
Коледа, Нова година, празници

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg