фирми продукти
представяме
работа
 
Идеалната стая за гости – 5 съвета как да я постигнем

Стаята за гости съвсем не е толкова важна за един дом, колкото например кухнята и затова обикновено я пренебрегваме. Ако все пак често приемате гости, които остават по-дълго време, може да помислите как да направите гостната по-приветлива и удобна.

стая за гости1. Съживете стените и пода
Първо, огледайте състоянието на стените и пода. Дали боята не е твърде избледняла или тапетите вече не изглеждат много добре? Най-евтиният и лесен начин да промените обстановката е да пребоядисате всичко. Помнете, че неутралните или топлите цветове са най-дружелюбни към гостите. Ако искате да сложите нови тапети, изберете хубав мек десен с по-семпъл фриз.
Какво е състоянието на пода? Ако килимът е износен или е на петна, замяната му с нов напълно ще промени атмосферата в стаята. Ако килимът още е в добра форма, може би ви трябва само едно професионално почистване. Ако имате дюшеме, може да добавите малка черга или килимче, за да придадете малко топлина.

стая в жълто2. Създайте цветова схема
След като изберете основните цветове за стаята, опитайте се да се съобразите с тях, когато поставяте завеси, чаршафи, покривки, възглавнички и други подобни аксесоари.
Добре съчетаните цветове в елегантна комбинация ще накарат гостите ви да се почувстват по-специални.


скрин


3. Осигурете пространство за вещите на гостите
Никой не обича да живее, сякаш всеки момент ще си тръгне, защото дрехите и принадлежностите му са в куфара. Независимо от дължината на престоя на гостите е важно да освободите място за техните дрехи и лични вещи. Освободете едно-две чекмеджета и място в гардероба, за да има къде гостите да приберат своите принадлежности.
Добре е да поставите и някои основни тоалетни аксесоари и чисти кърпи в едно от чекмеджетата.

4. Помислете за достъп до банята
Далече ли е банята от гостната? Ако е така и разполагате с повече пространство и по-голям бюджет, може би не е лоша идея да преустроите част от стаята в баня, макар и малка. Гостите ви ще бъдат наистина доволни, а ако идват често, ще се чувстват наистина у дома си.


5. Не забравяйте малките подробности
Понякога именно детайлите са най-важни. Всяко едно от следните удобства ще бъде оценено по достойнство от гостите ви.свежи цветя


  • Будилник
  • Телевизор
  • Радио
  • Телефон
  • Нощна лампа
  • Цветя в саксия или свеж букет във ваза
  • Книги или нови списания

Доверете се на интуицията си - помислете за нещата, които на вас ви харесват, когато сте на гости и пробвайте да ги включите в обновяването на гостната.


Няма коментари


ключови думи
гостна, стая за гости, стени, обзавеждане, мебели, аксесоари, баня, комфорт, реновация, ремонт, обновяване, боядисване, почистване

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg