фирми продукти
представяме
работа
 
Лампа със светлосенки

Американският дизайнер Adam Frank е автор на тази необикновена серия маслени лампи, чиято концепция е едновременно простичка, но и изключително ефективна. Лампите включват фигурка, прикрепена към страничната им част, която при запалване на пламъка проектира силуети от светлосенки върху повърхностите наблизо. Серията се нарича Lumen и е в процес на патентоване.

маслена лампа

маслена лампа

маслена лампа

Lumen включва 5 различни дизайна – всеки носещ своето собствено очарование. Това са Nest (гнездо), Magnolia (дървото магнолия), Pine (иглолистно дърво, бор), Cedar (дървото кедър) и Flock (ято птици).

маслена лампа

Различните модели могат да се съчетаят помежду си, за да образуват цялостна картина. Нещо повече – когато пламъкът на лампата потрепва, силуетът също започва да се движи, създавайки едно още по-реалистично усещане – лек бриз в клоните на дърветата или полета на птиците. Интензивността на светлосенките зависят от допълнителното осветление в помещението – колкото по-тъмно е то, толкова по-добър е резултатът.

маслена лампа

маслена лампа

Lumen могат да се поставят не само върху масата или пода, но и върху стената, с помощта на специална поставка. Използваният материал е неръждаема стомана, гравирана с помощта на специални киселини. Височината на всяка лампа е 14 см., а диаметърът на контейнера е 6,3 см. Лампите горят с помощта на течен восък, поставен в специални единични контейнерчета - всяко от които съдържащо достатъчно „гориво”, за да осигури 17 часа светлина. Горенето протича без отделяне на неприятни миризми или дим.

маслена лампа


Източник: adamfrank.comНяма коментари


ключови думи
лампа, светлосенки, маслена лампа

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg