фирми продукти
представяме
работа
 
Хотел във въздуха

Следващия път, когато видите във въздуха да се носи огромен бял кит може би това няма да бъде игра на въображението Ви. Manned Cloud (от англ.ез.: manned – "обслужван от персонал" и cloud – "облак") е проект на френския дизайнер Jean-Marie Massaud и представлява огромен летящ хотел с формата на белуга (бял кит). Проектът е разработен съвместно с ONERA – френският национален център за авиационни изследвания.

белуга хотел

белуга хотел

Manned Cloud е въздушен плавателен съд, напомнящ дирижабъл, който е пълен с хелий. Той ще може да се движи с максимална скорост 170 км./ час и има пробег от 5000 километра за 72 часа. Предвидената скорост обаче е само около 130 км./ час. Проектът ще бъде с обем от 520.000 м3. Дължината на съда ще е 210 м., ширината му – 82 м., а височината – 52 м.

белуга хотел

белуга хотел

белуга хотел

Летящият хотел ще съдържа 60 хотелски стаи, които могат да приютят 40 гости и 15 души персонал. В хотела ще има общо 500 кв. м., отделени за зала за срещи. Проектът ще включва още ресторант, бар, библиотека, фитнес зала и СПА-център. Освен това се предвижда да бъде изградена платформа – палуба върху двойният съд, пълен с хелий, където да се правят слънчеви бани. Основният замисъл на Manned Cloud е да функционира като туристически самолет и да превозва хората над различните държави, предоставяйки им прекрасна гледка от птичи поглед. Според думите на самия автор на проекта, той е едно преоткриване на пътуването като изживяване, което е извън времето и което прави възприятието на красотата на света по-интензивно.

белуга хотел


Източник: massaud.com18 декември 2013 00:40 | gursel
От: gursel
Да пътуваш с това чудо щте бъде бая вълнуващто
8 юни 2009 15:28 | облак значи
От: надя
Това е от значение. Така ще можем да се справим с пренаселението. Само че аз не мога да видя прозорци. Как да виждам красотата на нашата планета от високо? Панорамата би била интересна.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
хотел, дирижабъл, въздушен хотел

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg