фирми продукти
представяме
работа
 
Когато светлината разцъфтява

Bloom е преносимо осветително тяло, което пренася красотата на природата в дома. Автор на идеята е италианският дизайнер Sergio Coronado. Дизайнът на модела наподобява красиво цвете, което отделя светлина, когато разцъфва. Интензивността на светлината зависи от степента, в която са отворени "венчелистчетата", като тя е най-голяма при напълно разцъфнало "цвете". Когато цветът е затворен светлината е изключена. Bloom използва популярните напоследък LED светлини (светодиоди).

светлина

Лампата – цвете се състои от 3 отделни цветчета. Захранването и на трите е общо и се намира в "саксията" най-отдолу. То става посредством батерии, което прави Bloom лесна за пренасяне навсякъде и по всяко време. Всяко цветче включва своя собствена система за контрол на интензивността на светлината. При завъртане на „стволчето”, венчелистчетата започват да се отварят, а светлините в ядрото им започва да свети все по-ярко. Обратният ефект отново се постига чрез завъртане, но в обратната посока.

светлина

Според думите на самия автор, основната идея на проекта е да се създаде осветителна система, чиято концепция е отвъд функционалността, за да се създаде един различен и наистина красив продукт.

светлина

светлина


Източник: coroflot.comНяма коментари


ключови думи
светлина, LED, лампа-цвете

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg