фирми продукти
представяме
работа
 
Легло във въздуха

Да, очите не Ви лъжат – това легло наистина се рее във въздуха, без да се крепи на някаква основа. Леглото сякаш излиза от света на научната фантастика, но всъщност е създадено от холандския архитект Janjaap Ruijssenaars. Той прекарва последните 6 години от живота си, работейки върху концепцията си за него.

левитиращ креват

левитиращ креват

Постулатите в архитектурата, независимо в коя част на света, се диктуват основно от закона на гравитацията. Магнитното легло обаче преодолява тази фундаментална сила с помощта на няколко взаимноотблъскващи се магнита, вградени вътре в леглото и в пода. Те осигуряват постоянна магнитна сила с изключително ниска загуба на енергия, така че дори след няколко хиляди години левитиращото легло все още ще се рее над земята.

левитиращ креват

Левитиращото легло се издига на височина 40 сантиметра над земята и може да издържи до 900 килограма. Четири много тънки стоманени кабели подсигуряват стабилната позиция на леглото и всъщност са единственият му контакт със земята. Още по-интересното е, че то е по-скоро мултифункционална мебел – освен легло, то може да бъде използвано и за маса за хранене, канапе, или дори нестандартен рафт.

левитиращ креват

левитиращ креват

Магнитното левитиращо легло е патентовано като технология и е представено за пръв път през 2006 година в Белгия. Негов основен недостатък е цената – моделът с реални размери се предлага за космическите 1.53 милиона долара. Предлага се и по-малък модел с размери 1/5 от реалните, чиято цена е по-ниска, но не по-малко космическа – 146 000 долара.

левитиращ креват

Източник: universearchitecture.com3 декември 2008 13:51 | а дали е полезно?
От: Елза
Гениална идея, само дето това магнитно поле ще влияе много на човека, който ще спи върху леглото и едва ли ще е полезно.
1 23 ]
21 резултата в 3 страници


ключови думи
легло, магнитно легло, плаващо легло

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg