фирми продукти
представяме
работа
 
Маса на два крака

Доколко бихте се доверили на маса, на която липсват два крака? Все пак, като се замисли човек, в този случай масата просто би трябвало падне. На теория би трябвало да е така, но не и при тази маса. Тя е дело на немските дизайнерки Nina Farsen и Isabel Schöllhammer и носи името Suppenkaspar.

маса

На пръв поглед масата изглежда така, сякаш се крепи само на два крака, разположени диагонално един на друг. Тук обаче двата липсващи крака са заместени от две тежести, монтирани на подходящото място. Тежестите са закрепени за плота посредством две изключително тънки корди – толкова тънки, че са почти невидими отдалеч. По този начин се постига двустранен баланс, който всъщност е част от желания ефект.

маса  маса

Рискът масата да се разбалансира и всичко от плота да падне на земята, гарантира неповторими изживявания за седящите. Това е така, защото въпреки изненадващата стабилност на мебела, ефектите на еластичност и извъртане продължават да се усещат. Suppenkaspar е част от сериите "inValid" и през 2007 година печели наградата Focus Award. 


Източник: ninafarsen.de

Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира дадения продукт. Екипът ни няма информация дали продуктът се предлагат на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайта - източник.Няма коментари


ключови думи
маса, нестандартни мебели, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg