фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни техники: Преливащ нюанс върху стената

Лесна за направа  декорация за стената, базирана върху монохроматична цветова схема. Туй като е създадена въз основа на близки, преливащи нюанси, декорацията е едновременно елегантна и ненатрапчива, и може да се превърне в чудесен фон за по-ярки мебели или аксесоари. Техниката е съвсем лесна, но ефектът е страхотен – нанесени са несиметрично 3 нюанса (от най-тъмен, през среден до най-светъл) на един и същ цвят, така че да градират във височина.

декорация за стените


Какво ще Ви е необходимо
:

• Грунд (по избор)
• 1 литър (от всеки нюанс) боя – светъл, среден и тъмен нюанс на избрания цвят (тук: пастелно зелено)
• Кондиционер за боя (той прави боята по-лесна за разнасяне)
• 4 бр. бояджийски валяци (един стандартен и три малки за всеки нюанс -10 см.)
• 3 бр. панера за боя (за бояджийските валяци)
• Нивелир и бял молив
• 3 лъжици за еднократна употреба


Инструкции:

1. Ако е необходимо нанесете слой грунд върху повърхността на стената. Към всеки от трите нюанса боя добавете по 1 чаша специален кондиционер, който прави боята по-лесна за разнасяне. Налейте във всеки панер по малко от така получените смеси.

2. Разделете стената хоризонтално на 3 равни сектора, измервайки нейната височина и маркирайки границите на всяка третина. С помощта на нивелира и белия молив начертайте 2 успоредни хоризонтални линии  - тях ще използвате като ориентир при нанасянето на трите градиращи нюанса.

декорация за стените3. Върху горната третина нанесете най-светлия нюанс от избрания цвят, в средата – средния нюанс, а най-долу – най-тъмния нюанс. Няма нужда да поставяте между нюансите самозалепваща се лента, тъй като тук границите между тях трябва да са размити. Оставете боята да изсъхне добре.

4. С помощта на малък валяк и боята в светъл нюанс покрийте около 35 см. от повърхността, по протежение на долната част на светлозеления сектор. С помощта на лъжица бързо напръскайте валяка с малко количество от средния нюанс. Обработете вече боядисаното място отново, със същия валяк, но този път с двата нюанса боя върху него – нанасяйте боята под ъгъл, с вертикални движения, сякаш рисувате планински склонове. Движете се хоризонтално по цялата дължина на най-горния сектор, припокривайки и най-горната част на средния сектор.

5. Напръскайте още един път валяка със средния нюанс боя, като този път сложите по-голямо количество. След това нанесете под вече направения слой още един, използвайки същата техника – сякаш рисувате планини.

6. Продължете да нанасяте нови слоеве по идентичен начин, като ги поставяте един под друг, движейки се надолу. Всеки път увеличавайте количеството боя (среден нюанс). Когато слоевете станат достатъчно тъмни, сменете валяка с нов и нанесете с него слой боя само от средния нюанс. След това напръскайте върху валяка малко количество боя от най-тъмния нюанс и продължете по същия начин, както досега. И тук техниката е идентична – увеличавайте количеството тъмен нюанс, докато не постигнете желания ефект. Накрая сменете валяка с нов и използвайте само боята с тъмен нюанс, за да нанесете няколко реда (всички редове се нанасят със същата техника, както досега). Ако се наложи се върнете нагоре, за да смесите още по-добре нюансите. Когато сте доволни от резултата, оставете боята да изсъхне добре.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
декорация, боядисване, техника за декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg