фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в снимки: 11 решения за малката всекидневна

Вижте как са приложени на практика някои от триковете, които дизайнерите използват, за да направят малката всекидневна визуално по-просторна.

1. Стилни мебели за съхранение

малка всекидневна

Мултифункционалните мебели са нещо, без което малкото помещение не може – използвайте мебели (табуретки, масичка за кафе и прочее), които можете да използвате и като шкафчета, в които да скриете част от вещите си в помещението – списания, играчки, одеяла и прочее.


2. Без облегалки

малка всекидневна

За да спестите така ценното пространство, поставяйте в помещението мебели за сядане без или с много тесни странични облегалки.


3. Поп-арт

малка всекидневна

Използвайте красиви произведения на изкуството в по-голям мащаб, за да добавите стилни щрихи към малкото помещение. Те ще омекотят белотата на стените и ще играят ролята на акцент.


4. Цветови решения

малка всекидневна  малка всекидневна

малка всекидневна  малка всекидневна

За никого не е тайна, че цветовете в помещението оказват влияние върху това дали то ще изглежда визуално по-просторно или напротив – ще бъде оптически стеснено. За да постигнете първия ефект, изберете няколко цвята (най-много 3) и се придържайте към тях, като най-добре е те да са от една палитра, преливащи един в друг. За целта най-подходящи са студените тонове.

За да постигнете визуална простота в дизайна, боядисайте стените в един-единствен цвят. Известно е, че ако стените са решени в светъл нюанс, това оптически разширява пространството – ако пък към този пастелен дизайн добавите капка черно или пък червено (например чрез аксесоарите), помещението няма да изглежда твърде скучно и монотонно.


5. Изчистени линии

малка всекидневна  малка всекидневна

Избирайте мебели и аксесоари с изчистени линии, които не заемат визуално много пространство. Ако изберете мебелировка с ажурна конструкция (перфорирани повърхности, тънки крачета, прозрачни материали и прочее) – така светлината ще преминава през тях и ще създава илюзията за простор. Друг вариант е да изберете по-масивни, но ниски мебели, които няма да пречат разпръскването на светлина из помещението.


6. Дуо тонове

малка всекидневна

Трансформирайте обикновения вграден рафт върху стената в интересен акцент като използвате различни цветове за вътрешната му част и за самите рафтове. Така например тук основната конструкция, решена в цвят охра, изпъква на фона на снежнобелия фон в задната и странична част.


7. Стъпка нагоре

малка всекидневна

В повечето случай в малките помещения няма достатъчно място за аксесоарите и акцентите, които да направят интериора по-интересен и колоритен. Затова добра идея е да използвате всяко свободно пространство, което иначе остава неоползотворено – например стените. За целта можете да заложите на интересни картини или снимки, или дори на деликатни архитектурни решения, например ламперия. Тези акценти не заемат много място в дълбочина, но се превръщат в чудесни допълващи елементи.


8. Дълго и тясно пространство

малка всекидневна

Превърнете дългата, но тясна всекидневна в уютно място за почивка, като я разделите визуално на 2 отделни сектора. Тук по-големият сектор е обособен с помощта на несиметричен килим със зеброва шарка, а по-малкият – чрез 2 фотьойла без странични облегалки, които привличат погледа към нишата до прозореца.


9. Вертикална проекция

малка всекидневна

Високите тавани правят дори най-малкото помещение да изглежда далеч не толкова тясно. Ако обаче Вашият таван не е чак толкова висок, използвайте един изпитан трик, който оптически ще издължи стаята – поставете няколко високи, но тесни мебела (например гардероб или шкаф-библиотека), които да достигат почти до тавана.


10. Под на показ

малка всекидневна

Разположението на мебелировката е основен фактор при оптимизацията на пространството у дома. Един от начините да разширите визуално помещението е да изложите на показ възможно най-голяма част от пода, без да го "прекъсвате" с мебели или аксесоари. Освен това, за да не изглежда стаята твърде кубична, можете да подредите мебелите под ъгъл, вместо да ги поставите директно срещу стената.


11. Огледална магия

малка всекидневна

Големи огледала (с или без рамка), поставени върху стените, пречупват и разсейват светлината в помещението, правейки го да изглежда по-голямо. Освен това, групирани на едно място, огледалата се превръщат във фокусна точка.


Вижте още идеи за малките помещения тук


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
всекидневна, малко пространство, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg