фирми продукти
представяме
работа
 
Вдъхновение от Азия: "Тревна" декорация за стената

Ако харесвате стила на Изтока и искате да внесете частица от него в интериора си, този проект вероятно ще Ви хареса. Техниката, наречена "grass cloth" (от англ. grass – трева и cloth – плат, тъкан), ще внесе в дома Ви атмосферата на азиатската традиция и богатата текстура на естествена трева.

стенна декорация
Ръчно изработените аксесоари – особено тези, изработени от
естествени материали (бамбук, върба, сизал), са перфектните
акценти на фона на така декорираната стена.

Така полученият ефект наподобява релефните стенни покрития (например тапет), но без техните основни недостатъци – лесно захабяване и замърсяване на повърхността. Освен това, тъй като се използва боя вместо тапет, можете да се възползвате още по-пълноценно от разнообразния избор на цветове и нюанси.

Техниката "grass cloth" се съчетава чудесно с разнообразие от стилове и аксесоари, особено ако за основен цвят е избран неярък, пастелен нюанс. Този тип декорация обаче е най-подходяща за интериорите, вдъхновени от Далечния Изток, съчетани с природни материи и аксесоари.


Необходими инструменти и материали:

● Гланц (полупрозрачен)
● Четка (10 см.)
● Ваничка за боя
● Валяк за боя (23 см.)
● Латексова боя – цветове: бял (за основа), маслинено-зелен, зелено-сив и зелено-кафяв (за гланцовото покритие)
● Чистачка за прозорци (става въпрос за пластмасовия инструмент, с който се почистват стъклата на колите) или подобен (набразден) инструмент
● Линийка
● Макетно ножче
● Молив
● 3 бр. пластмасови контейнери с мерителни линии
● Самозалепваща се лента (5 см.)
● Маркер с фин писец

стенна декорация стенна декорация
стенна декорация стенна декорация

Основни стъпки:

● Разделете стената на сектори
● Нанесете с хоризонтални движения гланца върху стената с помощта на четка
● Прокарайте инструмента за набраздяване по гланцираната повърхност на стената
● Внимателно обработете линиите със суха четка
● Нанесете гланцова смес
● Омекотете и смесете линиите, така че да прелеят една в друга

стенна декорация

Инструкции:

1. Подгответе повърхността – защитете ръбовете с тавана, ламперията, рамките на прозорците и вратите и прочее със самозалепваща се лента. Боядисайте цялата повърхност на стената с белия латекс (основа), а ако е необходимо нанесете два слоя. Накрая оставете да изсъхне за поне половин денонощие.

2. Използвайте линийка и маркер, за да разделите острието на чистачката за стъкла на сектори с широчина 0.6 см. На отбелязаните изрежете с макетно ножче вдлъбнатини с широчина приблизително 0.3 см.

3. Разделете стената на секции с ширина 1 м. и отбележете с молив. Отделете съседните сектори със бояджийска лента. В пластмасов съд смесете 4 части гланц с 1 част боя в цвят маслинено зелено. По същия начин в два отделни съда смесете с гланц и останалите 2 цвята боя – сиво-зеленото и зелено-кафявото. Така ще получите 3 полупрозрачни цветни гланцови смеси.

стенна декорация

4. Потопете четката в различните комбинации от гланцови смеси. Започвайки от горната част на стената, нанесете с четката гланца върху първия сектор от стената.

стенна декорация

5. Докато гланцът все още е мокър, поставете инструмента в най-горната част на сектора и го прокарайте хоризонтално от единия до другия му край. Избършете излишъка от гланц от инструмента и продължете надолу, припокривайки шарката, така че да се получи непрекъснат десен.

стенна декорация

6. С помощта на четката лекичко обработете линиите на сухо, с хоризонтални движения, за да омекотите линиите.

стенна декорация

7. Продължете със същата техника надолу, за да обработите целия сектор. Накрая оставете да изсъхне добре.

8. Когато сте готови с първия сектор, можете да продължите и с останалите, докато цялата стена (или стени) е готова. Накрая махнете бояджийската лента и оставете да изсъхне напълно.


Източник: bhg.com4 януари 2009 11:02 | тревна декорация
От: Мирослава
много умна идея-мисля да я използвам
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
стена, декорация, боядисване

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg