фирми продукти
представяме
работа
 
Кокетни градински указателни табели

градинаЕто още един интересен начин да освежите градината си и едновременно с това да я направите по-организирана. Тези забавни бакърени указателни фигури, напомнящи старинните ветропоказатели, могат да бъдат в различни форми и размери. Ако отглеждате множество различни видове растения – плодове, зеленчуци, билки и прочее, те могат да Ви насочват към сектора, където са засадени те (посредством различна горна част на табелките, в съответната форма). Ако пък отглеждате някакъв вид животни, можете да използвате техния образ за фигура над стрелката, за да насочвате в каква посока се намират те. Разбира се, можете да използвате животинските фигурки и без конкретен повод – само за украса.

Моделите са направени много просто – фигурите са изрязани от метален лист и след това са обработени с чук, за да придобият по-автентичен външен вид. Крайните размери на показаните на схемата фигури са следните: петел – 34 х 38 см.; прасе – 25.5 х 38 см.; патица – 23 х 38 см. и указателна стрелка – 35.5 х 10 см.


Необходими инструменти и материали
(за 1 фигура):

● метален лист (от мед/ бакър) – 46 х 51 см.
● дървена летва с ширина 4 см. и дължина 76 см. (или колкото желаете да е висока табелата)
● 3 бр. месингови болта (2 см.) и винтове към тях
● Scrap of a 3/4-inch-diameter dowel
● шкурка
● ножици за ламарина
● трион
● дрелка и бургии
● хартия за чертане
● отвертка
● чук


Инструкции:

1. Изрежете формата: увеличете избраната шарка (от схемата по-долу или намерена/ начертана от Вас, с друга форма), докато 1 квадратче започва да се равнява на 5 см. Пренесете формата върху хартия за чертане и трасирайте върху металния лист. Накрая изрежете с ножиците за ламарина.

2. За всяка фигура изрежете от металния лист по 1 указателна стрелка. Обработете с шкурка острите ръбове и по двете фигури.

3. Обработете медната повърхност с чука, за да й придадете по-автентичен вид.

4. Ако искате да направите опашка на фигурата на прасето – пробийте отвор в задната част и завържете парче въже от естествена материя; след това намокрете въжето и го навийте около парче дюбел, докато изсъхне.

5. Завършете сглобяването: срежете едната част на летвата диагонално и позиционирайте металната фигура на около 5 см. от горната част (мястото, очертано върху схемата). Пробийте 2 дупки през двете повърхности – метал и дърво, и накрая монтирайте цялата конструкция с болтове.

Примерни схеми:
градина

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
градина, указателни табели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg