фирми продукти
представяме
работа
 
10 изтънчени детски стаи в меки цветове

Още няколко идеи за детската стая, решени в меки цветове и изтънчен дизайн.

1. Пастелно зелено за момичешката стая

Ако искате да избягате от традиционното розово в детската стая за момиченца, то можете спокойно да заложите на този приятен за окото пастелен зелен нюанс. Той добавя нотка свежест към помещението, без да го прави твърде захаросано. И всичко това, съчетано с деликатни флорални мотиви върху стените и декорациите И все пак, ако не искате да се отказвате напълно от розовото, можете да го „вплетете” в интериора като акцент или като втори цвят – нюансът на зеленото, използван за основа, би се съчетал прекрасно с нежно розов нюанс върху декоративните възглавнички или аксесоарите.

детска стая  детска стая

2.  Деликатна декорация за бебешката стая

Красивият килим с флорални мотиви, покриващ цялото помещение, се съчетава чудесно с нюанса на тапицерията върху мебелите и на нежната завеса върху прозореца. Простотата и минимализмът, в който е решена стената, боядисана в един-единствен пастелен нюанс, са компенсирани от специфичните детайли върху декорацията – ресни, обшивки и панделки.

детска стая

3. Шарки и дюс

Кувертюра и декоративни възглавнички, направени от тъкан в ярки цветове, съчетани с едноцветни елементи (например стените в наситено червен нюанс), придават на помещението повече дълбочина. Десените върху възглавниците и кувертюрата омекотяват искрящо бялото върху завивките.

детска стая

4. Розово и охра, с флорални мотиви

Що се отнася за момичешката стая, няма как да избягаме напълно от традиционното розово. От друга страна можете да омекотите твърде захаросания вид на бонбоненото с помощта на нежна охра и цвят яйчена черупка. Декорацията е деликатна и красива, съчетаваща флорални мотиви с пастелни нюанси.

детска стая

5. Розово-зелен интериор

Ето още един пример за едно изключително красиво съчетание между розово и зелено в техните нежни ненаситени нюанси. Най-сполучлив избор за нюанси може би е цвят пепел от рози, с елементи в пастелно зелено. Този интериор е подходящ както за бебето, така и за вече порасналото момиченце.

детска стая

6. Стаята на принца

Интериор с ненатрапчив дизайн, съчетаващ тапети на деликатни райета със завеси с богата драперия, стигащи чак до пода. И всичко това решено в небесно синьо, нежно лилаво и цвят яйчена черупка.

детска стая

7. Стаята на принцесата

Едри флорални мотиви на фона на елементи в розово, прасковено и какаово, небесна декорация върху стената, балдахин и богатство от драперии – това царствено съчетание ще омае всяка малка принцеса. За разлика от традиционните стаи в бонбонено розово обаче, този интериор е деликатен и ненатрапчив, тъй като розовото е по-скоро акцент върху основа от сочен цвят на зряла праскова.

детска стая

8. Замък в облаците

Вдъхновен от легендите за рицарите, този интериор е подходящ за деца и от двата пола. Леглото на два етажа е оформено като старинен шотландски замък, като под стълбата за горния етаж се намира удобна ниша за поставяне на книги и играчки. Декорацията върху стената и мебелите допълват тематиката на интериора.

детска стая

9. Дизайн в синьо

Интериорът съчетава каре в нежно зелен нюанс с едноцветни тъкани в небесно синьо, панделки и драперии. Всъщност тук панделките са елементът, който свързва визуално материите, декоративните възглавнички, покривката на масата и пердетата.

детска стая

10. Топли тонове с богата декорация

Стените са решени в два нюанса – бледо прасковено и керемидено, с ивица в шоколадово, която ги разделя, създавайки усещането за наличие на ламперия. Интериорът е допълнен с богатство от карета и ресни.

детска стая


Източник: bhg.com8 януари 2010 17:37 | отговор
От: comfort
Стаите под номер 2, 6, 8 и 9 би трябвало да послужат и за момченца. :) Вижте още идеи и тук: https://www.comfort.bg/bg/интересно/view/621.html и тук: https://www.comfort.bg/bg/интересно/view/403.html.
8 януари 2010 14:41 | nedovolstvo
От: jud
staite sa prekrasni no samo momi4eta li ima na tozi svqt...nie s mom4etata kakvo da pravim
25 ноември 2008 19:40 | Много красиви стаи
От: Станимира
Много хубави дизайн сте предложили тук!Благодаря Ви,защото от тук почерпих много идеи за стаята на децата.Благодаря Ви!
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
детски стаи, цветове, палитри

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg