фирми продукти
представяме
работа
 
Марс и Венера избират мебели

                                    марс и венера

Не, тук не става въпрос за някакви астрологични правила при избора на мебелировка – става въпрос за различията между мъжкия и женския вкус що се отнася до интериора. И какво става, когато двойката реши да се впусне в съвместна покупка на мебели за общия дом.

марс и венера

Стол (Марс): Удобен, с изчистен
дизайн и табуретка за краката.
Почти всеки човек се е сблъсквал с вечния фактор "Марс и Венера" – мъжете считат, че мебелите трябва да са удобни, стабилни и функционални, а жените си представят по-скоро нещо красиво, с извивки и в пастелни тонове. Разбира се всички хора са различни и имат различен вкус, но като цяло жените (Венера) и мъжете (Марс) са склонни да проявяват коренни различия що се отнася до приоритетите при избор на нова мебел.

За съжаление универсално решение за тази вечна дилема не съществува. Ние обаче ще Ви дадем някои идеи как да съчетаете крайния избор така, че той да удовлетворява и двете страни.

марс и венера
Стол (Венера): Красив, с
извивки, флорални мотиви
и декоративни елементи.
Въпреки, че е трудно да се генерализира общия вкус на единия или другия пол, счита се, че мъжете най-често търсят стабилна конструкция, удобни мебели за сядане, опростени аксесоари и достатъчно свободно пространство, за да се разположат спокойно. В женските очи това най-често означава грозен и тромав фотьойл с табуретка за краката, разположен в средата на всекидневната. Жената от своя страна, виждайки флорална декорация и извивки, веднага прави асоциация с елегантност и красота. Което обикновено нейната половинка пък вижда като нещо претрупано и нефункционално. И когато той сподели с нея своето мнение, тя заявява, че му липсва вкус и усет за декорация. И така, мъжките и женските разбирания се разминават до безкрай, понякога без да срещнат каквато и да е допирна точка.

Тъй като ключът към разрешаването на подобна дилема е основно във взаимното разбиране и приемане, то таблицата, показана малко по-надолу може да се използва като начало на този процес. Вместо да се обвиняваме взаимно и да се чудим на противоположните разбирания, можем да започнем с това какво всъщност харесва отсрещната страна, и най-вече да намерим какво е общото между нашите на пръв поглед напълно противоположни вкусове.

Както вече отбелязахме, не всички хора (и двойки) са еднакви, но може би ще Ви бъде полезно да погледнете следващата таблица:

марс и венера
марс и венера


марс и венера
Компромисно решение:
Бюро в шкафа – голям размер
(за него), извити линии и
декорация (за нея), а всичко
е скрито зад затворените
врати на шкафа.
Какъв е най-добрият начин да намерите компромис? Експертите твърдят, че има няколко метода в тази насока, а кой от тях би Ви бил най-полезен зависи от характерите на двамата партньори, както и от дълбочината на различията между тях. Можете да пробвате някой от методите, посочени по-долу:


Намерете обща основа
Опитайте се да определите нещата, за които имате единодушно мнение и започнете от тях. Например може би и двамата харесвате зеления цвят или пък мебелите от иглолистна дървесина. Или пък райето, или морската тематика. Започнете оттам и вижте дали няма да можете постепенно да изградите останалата част от интериора около тези общи елементи.

марс и венера

Компромисно решение:
Маса – изчистени линии
(за него), стъкло и
детайли (за нея).

Слейте предпочитанията си
Понякога е възможно да съчетаете някои от мъжките предпочитания с някои от женските, така че да се получи нещо средно, което да удовлетворява и двамата. Например: смесете изчистените линии с леки извивки или пък купете голямо и удобно канапе, към което да добавите няколко декоративни елемента – например възглавничка в светли цветове и флорални мотиви. Или използвайте "женската" цветова схема при "мъжкия" кожен стол.

Тествайте онлайн
 

марс и венера

Компромисно решение:
Канапе – голямо кожено канапе
(за него) с извити линии,
декоративни възглавнички и
светли тонове (за нея).

Преди да закупите каквото и да било, пробвайте как би изглеждала мебелировката или целият интериор с помощта на специални онлайн програми, създадени за целта. С тях  можете да разгледате различни цветови решения и комбинации, стилове мебелировка или пък цялостен дизайн на помещението.
 
Разделяй и владей
Ако пространството позволява, можете да решите дилемата по един много прост начин – създайте "нейно" и "негово" пространство. Например можете да вземете решение едната стая да бъде на разположение на мъжа, а другата – на жената. Същото важи и за отделните сектори в дадено помещение. Така всеки ще разполага със свое собствено място и няма да имате толкова поводи за спор.

Наемете обективно трето лице
Наемете специалист по интериорен дизайн, който да изглади различията между вас. Всеки от двамата партньори ще има възможност да заяви своето мнение и желания, а дизайнерът ще вземе решение за компромисните варианти помежду ви – красиво за нея и функционално за него.


Източник: interiordec.about.comНяма коментари


ключови думи
мебели, избор, семейство, двойки, съвместен живот

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg