фирми продукти
представяме
работа
 
Цветове и интериор - Колониално синьо

колониално синьо Този нюанс на синьото е смес от небесно синьо и по-малко стоманено синьо. Цветът е наречен така, защото е бил изключително популярен по времето на колониална Америка, през 17 и 18 век, а причината за това е, че е цвят, който не изпъква и не привлича внимание към себе си.

Освен това, в него има нещо строго и сдържано. Може би затова е бил на мода по време на голямо въздържание и консервативни нрави. Колониалното синьо е идеалният цвят за вътрешни стени или външна мазилка, ако живеете в къща в онзи колониален стил, независимо в коя част на света. Подхожда и на предни колони, на високи тавани и на големи пространства. Определено не е подходящ цвят за малка стая или апартамент.

сини стени

Освен това, по-скоро попада в категорията “студени цветове”, защото съдържа стоманено сиво. Винаги трябва да се балансира внимателно с други подходящи цветове. Например, ако боядисате стените в колониално синьо, може би ще се получи добре, ако изберете червеникаво-кафяви тапицирани мебели. Потърсете възглавнички с десен, който включва и двата цвят, за да изглежда комбинацията по-обвързана.

сини мебели

Когато избирате аксесоари или фризове за тези стени, избягвайте ярко бялото, кремавото (или, ако предпочитате, цвят на сметана) се съчетава много по-успешно с колониално синьо. Това важи и за външните стени, затова потърсете боя за външни фризове с светло сив или кремав цвят, за да подчертаете синия, без да изглежда студен. На пазара има много тапети с десен от кремаво и колониално синьо. Може да постигнете интересен ефект в стаята, ако поставите такива тапети на едната стена и боядисате останалите, разбира се, боята трябва да е същата като цветовете на тапетите. Характерно за цвета е, че създава приятна, леко старомодна атмосфера в дома.Няма коментари


ключови думи
колониално синьо, небесно синьо, цвят, популярен, малка стая, апартамент, мода

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg