фирми продукти
представяме
работа
 
7 хитри начина да съхранявате кухненските съдове

Мястото в кухнята никога не стига за всички съдове, прибори и инструменти, които са ни необходими за готвене, сервиране и хранене. Вижте няколко хитри идеи за съхраняването им, така че всичко да бъде спретнато и подредено, да спестите място и да имате всичко необходимо винаги под ръка.

1. Чекмеджета с отделения

кухненски шкафове

Пригодете част от чекмеджетата в кухненските шкафове за съхранение на всички по-малки аксесоари – прибори за хранене и готвене, кухненски инструменти (например картофобелачката) и прочее. Ако нямате възможност да монтирате разделители, можете да закупите готови части, обикновено направени от пластмаса, които да вградите спрямо своите нужди и желания. Подредете приборите и инструментите спрямо честотата на употреба – по-напред или по-назад във вътрешността на чекмеджетата – така достъпът до тях ще бъде бърз и лесен, като всеки прибор ще си бъде на мястото.

2. Специално чекмедже

кухненски шкафове

Ако сте от хората, които обичат да майсторят разни полезни неща за бита, можете да си сглобите (или да поръчате да Ви направят) специално чекмедже с място за приборите. То не заема много място, но предлага един много удобен начин на съхранение на всякакъв вид прибори за хранене и готвене – във вградени в рафтчета чаши (или пък бурканчета). Най-отдолу пък можете да съхранявате салфетките и други дребни аксесоари.

3. Място за чиниите

кухненски шкафове 
кухненски шкафове кухненски шкафове

Купите и чиниите в кухнята си също можете да подредите в чекмеджета, но те трябва да са с по-голяма височина. По този начин се използва максимално дълбочината на шкафовете, без да се налага са ровите в тях за необходимия съд. Тук можете да намерите място и за приборите, дори за сгънатите покривки за масата. Чиниите и купите с различен диаметър са разделени едни от други с помощта на високи дървени "колчета", които ги предпазват от счупване и разместване.
Съвет: Ако инсталирате подобно разделение в чекмедже, близо до миялната машина, няма да Ви се налага да пренасяте тежки купчини с измити съдове през цялото помещение, за да ги приберете в шкафа.

4. Рафтове и кошници

кухненски шкафове

Ако разполагате с красиви и разноцветни съдове – кани, купи, сервизи, поставете ги на видно място върху отворени рафтове на стената. За съдовете и аксесоарите, които искате да скриете от погледа можете да използвате големи плетени кошнички (кутии), в които да ги приберете, преди да поставите кошницата върху рафта.

5. Ажурен рафт за чиниите

кухненски шкафове

За чиниите можете да използвате този простичък като конструкция рафт с тесни отделения. От една страна ще съхранявате чиниите си в близост до работния плот, а от друга – рафтът няма да спира притока на светлина от прозореца. Така кухнята няма да изглежда твърде претрупана и ще се запази усещането за пространство.

6. Кошнички за аксесоарите

кухненски шкафове

Можете да използвате плетени кошнички и за съхранението на различните кухненски аксесоари. За целта са Ви необходими няколко големи и дълбоки кошници, които можете да подредите върху рафтовете, вградени в кухненския шкаф. В тях можете да подредите покривките за масата, кърпите за хранене, ръкавиците за готвене и всички други аксесоари, до които искате да имате бърз и лесен достъп.

7. "Рафтчета" за чинии

кухненски шкафове

Ако търсите място за капаците и големите чинии за сервиране, можете да използвате пространството от вътрешната страна на вратата на килера или шкафа, или пък върху страничната част на някой от кухненските шкафове. За целта трябва да добавите само своеобразни рафтчета с малка широчина, оградени с дървени лостчета. Те ще съхраняват функционално и стабилно подобен вид посуда.

Вижте тук един подобен проект.


Източник: bhg.com27 април 2010 19:17 | страхотна идея
От: Калина
Да страхотни идеи, но защо в България материалите от които могат да се изработят са толкова скъпи и труднооткриваеми, на други места в европа съм виждала прекрасни и много евтини неща, които човек просто не може да си дотътри до тук. И все пак хубаво е да погледаш такива кухни дори на снимки!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
кухня, кухненски съдове, прибори за хранене

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg