фирми продукти
представяме
работа
 
Най-големият цилиндричен аквариум в света

аквариум

Аквариумът се намира в 5-звездния хотел Radisson в Берлин. Неговото име е AquaDom и съдържа около 900 000 литра солена морска вода. Открит е през 2003 година, като целият проект струва около 12.8 милиона евро. Той е дом на над 2500 тропически риби от 56 вида.

аквариум

аквариум

Гигантският аквариум е разположен в лобито на хотела и се издига на височина от цели 25 метра. Бетонната основа, върху която е поставен той е с височина 9 метра, диаметърът на стъкления цилиндър е повече от 11 метра и това прави AquaDom най-големият цилиндричен аквариум в света. Част от хотелските стаи са разположени така, че да откриват гледка към него. Вътре в самия аквариум има асансьор, с чиято помощ посетителите могат да се потопят в невероятния морски свят, създаден насред фоайето. Под самия "покрив" на съоръжението пък е разположен шикозен ресторант.

аквариум  аквариум

аквариум  аквариум

аквариум  аквариум

Аквариумът е създаден от огромно количество специално обработено акрилно стъкло, което е едновременно много издръжливо, но и достатъчно прозрачно, за да открива невероятна гледка от всяко място в лобито на хотела. AquaDom се поддържа от компанията Sealife, която се намира в съседство на хотела и където 30 контейнера със сладка и солена вода се обитават от над 1000 морски обитатели. За поддръжката на съоръжението и грижата за морските обитатели имат отговорност двама професионални гмуркача, които работят на пълен работен ден.

аквариум  аквариум

аквариум  аквариум

Източник: Berlin.radissonsas.com26 ноември 2008 16:12 | ha taka
От: angel
Ei na tova mu se kazva krasivo neshto
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
аквариум, хотел, риби

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg