фирми продукти
представяме
работа
 
15 лесни идеи за кухненските шкафове

Ако не можете да отделите много време или средства за ремонт на кухнята, или просто искате да промените интериора без много усилия, ние Ви предлагаме няколко идеи в тази насока. С помощта на няколко лесни, но ефектни трансформации на кухненските шкафове, ще постигнете един съвсем различен външен вид на цялото помещение - бързо и евтино.


1. По-малкото е повече

Ако махнете вратичките на някои от кухненските шкафове, така че да извадите на показ съдържанието в тях, пространството в кухнята ще се разшири визуално. За да не загрозявате гледката в помещението с безразборно разхвърляни съдове и аксесоари, подредете по-малките предмети в големи плетени кошнички, които да поставите върху рафтовете. Така шкафовете ще изглеждат по-подредени, а съдържанието им – унифицирано. За да постигнете още по-драматичен ефект, боядисайте вътрешността на шкафовете в контрастен на повърхността им цвят, например шоколадово или абанос.

кухня

2. Слънчевата страна на нещата

Отворените рафтове (без гръб) дават възможност да се види по-голяма част от стената, боядисана в слънчев нюанс. Така се осигурява достатъчно място за кухненските вещи, като едновременно с това се максимализира усещането за отворено пространство в тази иначе малка L-образна кухня.

кухня

3. Провинциален стил

Свежозелената боя ще освежи старите шкафове и ще им вдъхне нов живот за поне още няколко години. Ако пък искате още по-ефектна трансформация, махнете вратичките в долната част и поставете  върху рафтовете красиви плетени кошнички – те ще играят ролята на чекмеджета, в които можете да поставяте съдове или кърпи за ръце, така че да са готови за употреба.

кухня

4. Романтика в кухнята

Няколко капки червено, смесени с нежно розово и цвят яйчена черупка, превръщат тази кухня в истински оазис на романтиката. Всичко това е съчетано с решетести панели и излъскани никелови дръжки. За  да се скрие безпорядъка зад стъклата на шкафовете, са поставени кокетни завески в червено каре.

кухня

5. Зеленчукова декорация

Щипка творческо вдъхновение в кухнята, която е трансформирана с помощта на приятни за окото цветове и декорации. Основата на шкафовете е нежно жълтото, върху което са добавени красиви декоративни елементи (изображения на любимия зеленчук например).

кухня

6. Китайски порцелан

Стъклените вратички на шкафовете придават на помещението класическа елегантност, особено ако са боядисани в бяло. За да се създаде контраст, задната част на вътрешността им може да се боядиса в индигово синьо. Така получената декорация е особено подходяща за подреждане на красиви сервизи от китайски порцелан в класическото съчетание между бяло и синьо. Вижте един подобен проект тук.

кухня

7. Дървесни тонове

Дървените кухненски шкафове можете да освежите с помощта на оцветител за дърво (например полупрозрачна цветна политура) в няколко нюанса. Така шкафовете ще придобият интересен външен вид, без да се създава ярък контраст. Към тях могат да се добавят елегантни метални елементи – например дръжки от неръждаема стомана.

кухня

8. Зелено пространство

Предишните тъмни шкафове са пребоядисани в кремаво, което уголемява визуално пространството в помещението. Кухненският остров от друга страна е боядисан в наситено зелен нюанс, за да изпъква на фона на светлите цветове върху шкафовете и върху стената.

кухня

9. Цитрусов блясък

Два нюанса на зелено с цвят на лайм освежават тази стара кухня от 20-те години на миналия век.

кухня

10. Вдъхновение в червено

Два пласта червена боя трансформира старите дървени шкафове в кухнята в елегантен акцент на помещението. В зависимост от яркостта на цвета можете да постигнете различен ефект – интензивен или преливащ.

кухня кухня

11. Трансформация в черно

Изхабените шкафове от орехова дървесина придобиват коренно различен външен вид, когато се пребоядисат в черно или графитено сиво. Като добавка старите дръжки са сменени с нови, направени от излъскан никел. Допълнителен ефект създават архитектурните елементи над и под горните шкафове, решени в контрастиращо бяло.

кухня

12. Стил по скандинавски

Тези кухненски шкафове са решени в стилизиран "шведски" стил – повтарящите се шаблонни мотиви в бяло контрастират върху фона в синьо-лилаво. За да не отвличат вниманието от шкафовете, стените са решени в бледожълто.

кухня

13. Плодова салата

Тази изключително свежа кухня е събрала почти всички цветове на дъгата. Основата на цветната палитра е оранжевото в различните му нюанси. Няколко вратички на шкафове са премахнати, за да могат върху рафтовете да се подредят красиви кухненски аксесоари в ярки цветове.

кухня

14. С цвят на сочен плод

Два пласта маслено-жълта боя преобразява мигновено цялото помещение, превръщайки кухненските шкафове в акцент. Като добавка кухненският остров е облицован в панели в бяло, което го прави чудесна фокусна точка.

кухня

15. Шаблонна елегантност

Кухненските кабинети от дъбова дървесина са трансформирани бързо и лесно с помощта на малко боя и шаблон. Така те са превърнати в произведение на изкуството, като едновременно с това не е изгубена естествената красота на дървото, тъй като е боядисана само вътрешната им част.

кухня

Вижте два подобни проекта, които може да Ви бъдат от помощ:

Шаблонен мотив върху стената


Щампована декорация


Източник: bhg.com2 октомври 2009 20:05 | kuhni4ki
От: akpani
o6te predi da vidq tova i poneje parite nedostigaha za nova kuhnq, predlojih vku6ti da se smenqt samo drujkite na 6kafovete s novi. I naistina ima6e efekt! Probvaite-burzo i evtino e!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
кухня, кухненски шкафове, ремонт

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg