фирми продукти
представяме
работа
 
12 начина да внесете уют в дома си

1. Добавете одеяла

уютен дом

Меките плетени материи са идеалното допълнение за студените зимни вечери у дома. Освен това те добавят допълнителен сезонен чар към интериора.
Съвет за уют: Поставете на няколко места по едно одеяло – върху канапето и столовете, а върху пода можете да постелете няколко килимчета от мека вълнена материя.

2. Акцентирайте с черно

уютен дом

Черното – универсалният символ на изтънчеността, добавя бързо и лесно щипка елегантност към Вашия дом, особено през студените сезони. Най-добре е да използвате цвета пестеливо – само колкото да поставите акцент, но без да правите помещението твърде мрачно.
Съвет за уют: Когато става дума за добавяне на черно в интериора, мислете по-скоро в посока на аксесоарите. Една черна керамична ваза, махагонова маса или покривка за маса, абажур в черно и бяло – всички тези аксесоари са много добър начин да внесете елегантност в интериора си.

3. Натрупайте възглавници

уютен дом

Съчетани с топло меко одеяло, декоративните възглавнички се превръщат в чудесно допълнение към канапето в хола – място, където да прекарвате свободното си време в четене или гледане на филми.
Съвет за уют: Изберете възглавнички с добре изразена текстура, така че те да бъдат не само мека постеля, но и приятни на допир. Добро решение е също да натрупате купчина по-големи възглавници върху пода.

4. Около камината

уютен дом

Горящият огън в камината е естествен "магнит" за цялото семейство у дома, затова се постарайте да осигурите около нея достатъчно мебели за сядане.
Съвет за уют: Пренаредете мебелите си така, че да преместите временно т. нар. "място за разговори" (масичката за кафе и мебелите за сядане около нея) до камината.

5. Кувертюри върху стената

уютен дом

Украсете дома си със стенни кувертюри (гоблени), за да добавите уют и усещане за топлина в помещенията.
Съвет за уют: Можете дори да използвате парчета от стар юрган, поставени в рамка или пък под стъклото на декоративната масичка.

6. Украсете масата с ивици тъкан

уютен дом

Голата повърхност на масата покрийте с ивица мек зимен плат, за да я унифицирате със зимния интериор на Вашия дом.
Съвет за уют: Ивицата можете да поставите както върху голата повърхност, така и върху покривка от по-лека материя. За целта можете да използвате оформени от Вас парчета плат или да проявите повече креативност като използвате широк и дълъг шал, одеяло или парче от стенен гоблен.

7. Оформете кът за четене

уютен дом

Есента и зимата са сезоните, в които можете да наваксате с прочита на любимите си книги. За целта можете да обособите специален кът за четене в избрано от Вас помещение – място с удобно кресло, масичка за книгите и библиотека.
Съвет за уют: Изберете добре осветен кът от помещението, където да имате постоянен достъп до светлина – прозорец за деня и лампа за вечерта.

8. Малки килимчета върху пода

уютен дом

Независимо от това какъв тип е подовата настилка в дома Ви, през студените месеци той ще изглежда по-топъл и уютен, ако поставите поне на няколко места малки зимни килимчета (от мека, но плътна материя).
Съвет за уют: Ако не можете да покриете целия под в помещението, поставете килими поне на местата, откъдето минавате най-често, както и там, където има мебели за сядане. И, разбира се, не забравяйте за топлите домашни чехли.

9. Поставете по-плътни завеси

уютен дом

Тежките и плътни завеси, заменящи ефирните летни пердета, не само променят визуално интериора, но и в известна степен спират загубата на топлина през прозорците. Това важи с още по-голяма сила за завесите, стигащи до пода.
Съвет за уют: Обърнете внимание не само на материята, но и на цвета, и десена на завесите.

10. Ръчно изработени аксесоари

уютен дом

Домашно направените одеяла и възглавници добавят в интериора дори още повече уют, тъй като асоциацията ни с дома е още по-силна. Още повече, че можете да ги изработите така, както на Вас Ви харесва.
Съвет за уют: Традиционните плетени аксесоари са особено подходящ избор, но ако не можете да плетете, можете да изработите и такива, които изискват само шиене.

11. Закачете вътрешна завеса

уютен дом

Ако имате възможност, можете да използвате плътна тежка завеса, за да разделите две помещения (например спалня с преходен хол). Завесата не само ще играе ролята на украса, но и ще обособи визуално двете пространства, увеличавайки усещането за уют и топлина.
Съвет за уют: Закачете завесата върху корниз, монтиран над рамката на вратата или върху здрава корда, завързана за винтове с кукичка.

12. Дълга покривка върху масата

уютен дом

Ако масата във всекидневната или трапезарията Ви е с високи крачета, можете да й придадете "зимен" вид като я покриете с тежка покривка, стигаща до пода.
Съвет за уют: Изберете материя с някакъв десен. Оставете материята да пада свободно и на дипли отстрани на масата, за да получите един по-луксозен завършек.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
интериор, уютен дом, съвети за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg