фирми продукти
представяме
работа
 
Спалнята: Благоприятни посоки за спане според фън шуй

фън шуйСилата на учението фън шуй идва от това, че то дава теоретична обосновка, която помага да направим определен избор. Например как да разположим мебелите така, че да привлечем в живота си повече хармония, като разположението на мебелите би трябвало да се съобрази с конкретния дом и конкретните хора. При това трябва да се има предвид, че при различните хора¬ в един и същ дом благоприятното разположение на мебелите може да бъде съвсем различно. Това, което ни е необходимо, за да преценим как е най-добре да разположим мебелите, са рождените дати на хората и географската ориентация на дома.

Мебелите, на които се обръща основно внимание във фън шуй са леглото, работното бюро и печката. В тази статия ще разкажем за благоприятната ориентация на леглото. В случая най-добре е да се използва школата "Ба джай" (в превод "Осем двореца"). От особена важност тук е ориентацията на леглото, т. е. в каква посока е главата в легнало положение. Предполага се, че преди това е била избрана най-благоприятната стая за спалня на родителите, а след това останалите стаи са били разпределени между децата според рождените им дати. Коя стая за кого е най-добра може да се определи по няколко различни метода и школи. Според мен, най-добре е този избор да се направи посредством компилация от няколко метода. Това в повечето случаи обаче това никак не е лесно, защото често се оказва, че според различните школи резултатът е различен. Затова да се вземе възможно най-правилното решение е въпрос на опит и лична преценка.

фън шуйПри разполагането на мебелите в спалнята, ние българите често започваме от това къде ще бъде разположен гардероба. И го поставяме на най-хубавото място, където би трябвало да бъде поставено леглото. По-правилно обаче е да се започне от това къде да е леглото и кой от възможните варианти е най-добър. Помощ в случая могат да ни окажат личните благоприятни посоки за спане, на които се обръща особено внимание в школата "Ба джай". Тези посоки се изчисляват индивидуално или се използват готови таблици.

Според школата "Ба джай", всеки от нас има четири благоприятни и четири неблагоприятни посоки, като те се определят от датата на раждане и пола на човека. Две от благоприятните посоки са особено добри за сън - едната се нарича "Здраве" и е носител на жизненост и на добро здравословно състояние, а другата се нарича "Дълголетие" и се свързва с романтичните взаимоотношения и със зачеването на деца. В легнало положение главата трябва да е в благоприятната за човека посока. Посоката се определя с компас, а не "на око", спрямо това откъде изгрява слънцето.

Тук има една тънкост – посоката "Дълголетие" е много добра за главата на семейството и за родителите, но не е най-добрата за деца, тъй като тя би привлякла към тях любовни увлечение, за което може би е твърде рано. За ориентация на леглото на децата, освен посока "Здраве", може да се използва и посока "Лично развитие".

В таблиците са дадени двете посоки "Здраве" и Дълголетие". Ако леглото не може да се ориентира в някоя от тези посоки, за сън може да се използват някоя от другите две благоприятни посоки – "Благоденствие" и "Лично развитие", които също са много добри посоки са спане.

фън шуй
фън шуй
Уточнение! Началото на Китайската Нова Година не съвпада с нашата – при тях всяка година е на различна дата през месец януари или февруари. В тези таблици се има предвид китайската нова година. Има майстори и школи, които са приели начин на изчисление, при който за начало на прорицателната година се приема началото на слънчевата нова година, т.е. 4 или 5 февруари.

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експерт11 януари 2015 09:25 | рождена звезда 5
От: Димитър
Кои са посоките за разполагане на леглото, когато рождената звезда е числото 5?
2 февруари 2013 07:22 | питане
От: Пени
Чудесни статии! Какво е положението, когато Спалнята има обща стена със сервизното помещение (граничи с баня с тоалетна)? И когато вратата на спалнята гледа директно срещу входната врата на дома? Може ли да се коригира вредното влияние и как? По-удачно ли би било да се преместим да спим в друга стая? И в кой сектор на жилището би следвало да се разпожи спалнята?
23 декември 2010 11:53 | до Нади
От: comfort.bg
Нади, за да получите отговор, натиснете линка в края на статията - инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експерт, и изпратете въпросите си като запитване. Авторът на статията ще Ви отговори на посочения от Вас имейл за връзка.
23 декември 2010 00:31 | ПРОБЛЕМ!!!
От: Нади
Изключително полезни и интересни статии! Прочитайки тази, обаче при мен изникна един проблем - мъжът ми е 1979год, а аз 1984г. т.е. оказва се, че трябва да спим в различни посоки. Моля, Ви, кажете ми какво се прави при това положение? Благодаря, Ви!
21 април 2010 13:17 | запитване за Фън Шуй
От: Надин
Чудесни статии! Какво е положението, когато Спалнята има обща стена със сервизното помещение (граничи с баня с тоалетна)? И когато вратата на спалнята гледа директно срещу входната врата на дома? Може ли да се коригира вредното влияние и как? По-удачно ли би било да се преместим да спим в друга стая? И в кой сектор на жилището би следвало да се разпожи спалнята?
13 декември 2009 11:27 | отговор на запитване
От: Elza
Върхът на главата и (седма чакра) в легнало положение трябва да е в посока Изток.
3 октомври 2009 09:51 | запитване
От: Vladi
Дъщеря ми е родена през 2004г и искам да ориентирам леглото й към посока Здраве, т.е.Изток. Но не разбирам дали мястото, където се намира главата й, или мястото, където са краката й трябва да е в посока Изток.
14 ноември 2008 09:33 | Re:
От: Elza
Тук стана горещо като във форум  Всеки е свободен да вярва (и да ползва) това, което иска. Все пак живеем на планета на свободната воля. Призовавам към толерантност и коректност! 1. Златното сечение “се демонстрира” от природата навсякъде. Например чрез спиралите на Фибоначи. Раковини, цветя, пропорции в тялото на човека и животните ......... в нета е пълно с информация. Ако ние използваме тези пропорции в домовете си, ще сме по-близо до природата, следователно ще внесем повече хармония около нас. 2. Рождени числа 1,3,4,9 принадлежат към “Източна група” и благоприятните посоки за тях са Изток, Север, Юг, Югоизток. Рождени 2,6,7,8 принадлежат към “Западна група” и благоприятните посоки за тях са Запад, Северозапад, Югозапад, Североизток. Следователно няма защо “да съчетавате” Изток със Север – те са от една група. Ако двама партньори са различна група Изток-Запад, тогава те нямат обща благоприятна посока. Тогава приоритетен е “главата на семейството”, гледа се за него да е по-добре, защото той (или тя) храни семейството. Нататък се правят нещата, които описах като отговор на Marinela.
14 ноември 2008 00:17 | Фън Шуй
От: rado
ами ние като сме тройка как да спим
13 ноември 2008 22:46 | Благоприятни посоки за спане според фън шуй
От: :Мили
Всичко тва са измишльотини на китайците за самите тях
1 ] 2
16 резултата в 2 страници


ключови думи
спалня, посоки, фън шуй

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg