фирми продукти
представяме
работа
 
Стълби – чекмеджета

Интересна идея за жилища, в които винаги има нужда от допълнително свободно място. Стълбите придобиват двойна функционалност, като по този начин се използва пространството, което обикновено остава неупотребяемо. Вградените в стъпалата чекмеджета могат да поберат немалко количество книги, инструменти, аксесоари, обувки и дори чорапи. Идеята е заимствана от организацията на вещите в яхтите и лодките, където пространството под стълбите често се употребява максимално. Разновидност на вградените чекмеджета е монтирането на вратичка върху панта (тип барче).

стълби

Идеята не е толкова подходяща за стъпала, които се използват често или всекидневно, но пък е страхотен избор за стълбите към мазето или тавана. Разбира се, както при всеки нестандартен продукт, тук също са се появили някои възражения, като най-често срещаното от тях е относно безопасността. В случая рискът се крие във вероятността човек да падне по стълбите, ако някое от чекмеджетата е оставено отворено и той стъпи случайно в него. Рискът се увеличава още повече, ако в къщата има деца, които лесно могат да забравят да затворят вратичката на вградения шкаф.

стълби

Веднага обаче се намират и съответните решения на проблема. Едно от тях е върху вратичките на чекмеджетата да се монтира ключалка или резе. Още по-добре би било да се постави и лек пружинен механизъм, който да затваря автоматично чекмеджето или вратичката след употреба. Или пък механизъм за затваряне посредством магнит. Отново с цел безопасност, ако става въпрос не за чекмедже, а за шкафче, то пантата може да бъде монтирана не в долната част (така, че да пада свободно), а в горната – така, че вратичката да не може да стои отворена, без някой да я държи.

стълби

Други вариант за употреба на мястото под стълбите, стига разбира се тяхната структура да позволява това, са ето тези:

стълби

стълби


Източник: desiretoinspire.blogspot.com

Забележка: Показаните дизайни са примерни. Ако искате да направите подобен проект в дома си, моля обърнете се към специалист дърводелец, като не забравяте да се съобразите с конструкцията на стълбището (възможно е при Вашите стълби тези проекти да не с приложими).5 ноември 2008 19:02 | дървени стълби
От: eнс
идеите са перфектни,идеални за вили мансарди и мезонети
5 ноември 2008 17:54 | идеите са много добри
От: Gledasht
Много хубави идеи давате.Много благодаря!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
чекмеджета, стълби, ниша

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg