фирми продукти
представяме
работа
 
Тенденции за градината през 2009 година

Какви ще са тенденциите в градинската мебелировка, дизайн и оборудване? Ние ще Ви подскажем за някои от тях...

тенденции за градината... Изящни на вид, ажурни по форма

Вместо да бъде скучна и евтина, градинската мебелировка може да е изключително елегантна и изящна, превръщайки балкона, градината или верандата в своеобразно екстериорно помещение. Тази тенденция е естествено продължение на тенденцията в живота на съвременния човек, който предпочита да прекарва все повече време навън, особено през топлите месеци. По същата причина потребителите са все по-склонни да отделят повече средства за обзавеждането о озеленяването на екстериора си, който се превръща в своеобразно продължение на дома.

През изминалата година се отбелязва увеличени на ръста на продажбите на градински мебели и елементи за озеленяване, което кара производителите да подобряват постоянно предлаганите от тях артикули. Все повече навлиза употребата на нови, високотехнологични материали – например полиуретановата пяна, които правят екстериорните мебели едновременно тенденции за градинатакрасиви, удобни и качествени.


... Живот близо до природата

Тенденцията е към увеличаване на екологичното съзнание на потребителите, което ги кара да търсят все по-често продукти, съобразени с природния начин на живот – както като изработка (материали), така и като дизайн (връзка с природата).

Това означава тенденция за все по-широка употреба на плетени мебели, мебели от преработена дървесина и метал, или пък други естествени материали. По отношение на цветовете важи същото правило – топли натурални нюанси, които успокояват и отпускат – пясъчно, крем, капучино и мока, заедно с цвят на свежа зеленина.

тенденции за градината... Романтиката навлиза и в екстериора

Градината се превръща в място, където можете да се отпуснете и релаксирате на спокойствие, да останете насаме с мислите си или да прекарате романтична вечер с половинката. В така желаното място за почивка може да се превърне и верандата, дори терасата, стига да се подберат подходящите мебели и зеленина. Тенденцията в тази насока е мебелировката и декорацията в средиземноморски стил да се завърне в екстериора, за да донесе допълнително усещане за спокойствие и почивка. Това включва например градинска люлка (тип "канапе"), шезлонг в ярки цветове, дори хамак, стига той да са достатъчно удобен.

... Цветовете: свеж полъх от ярки и светли тонове

След като през изминалата година на мода беше съчетанието между черно и бяло, то през 2009-та ще доминират отличаващите се весели цветове. И това не се отнася само за тапицерията на мебелите. Ярките нюанси могат да бъдат представени чрез комбинация от различни по ширина райета или пък огнен дюс – най-важното е крайният резултат да бъде отличителен и запомнящ се.

... XXL размер, но с деликатна линия

Като се започне от широките и скъпи канапета за градината/ верандата и се стигне до екстериорните легла, тенденцията през топлите месеци е всекидневната да бъде "изнесена" навън, тоест да се създаде своеобразно екстериорно помещение извън дома. Въпреки размерите си обаче, мебелировката остава "въздушна" и "решетеста", излъчваща лекота и стил, избягвайки тромавия външен вид на традиционните градински мебели. Най-подходящи за целта материали са стоманата и дървото, както и плетените мебели от бамбук, ракита и подобните на тях.

тенденции за градината... Хитът на сезона: барбекюто от А до Я

Барбекюто се превръща в една от любимите дейности за двора или градината, където хората предпочитат да прекарат свободното си време със семейството и приятелите си. Тенденцията в тази насока обаче е този процес да се усложни, като се включи не само приготвянето на печено месо и/ли зеленчуци, но дори и десерти – така барбекюто се превръща в инструмент, достатъчен за изпълнението на цялото меню, нещо като компактна кухня извън дома. Ето защо производителите все повече насочват усилията си в посока модернизиране, усъвършенстване и оптимизиране на един мултифункционален краен продукт, а потребителите са склонни да отделят за него повече пари. Барбекюто става все по-компактно, мобилно и красиво, като заедно с него расте и популярността на приходящите към него аксесоари, включително шкафовете тип "бюфет" и количките за сервиране на колелца.
Източник: cosmoworlds.comНяма коментари


ключови думи
тенденции, мебели, градина

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg