фирми продукти
представяме
работа
 
Мебели, които се сливат с природата

Тенденцията в съвременния дизайн бележи завръщане на човека към природата. Тук влизат както дизайните, напомнящи природни елементи, така и такива, които включват истински такива. Предлагаме Ви да разгледате следващите 5 продукта, които спадат към втората категория. Те внасят в дома онази хармония, от която се нуждае всеки от нас в своето ежедневие.

1. Поставка за чадър със саксия

Поставките за мокрите чадъри у дома вече могат да имат двойна полза – освен стандартната роля, те ще напояват растения. Този модел се нарича Umbrella Pot ("чадър-саксия") и в долната си част има вградена саксия, в която може да се засади зеленина. Дъждовната вода, стичаща се от мокрия чадър, ще се събира в саксията и ще се използва от растението. Така ще разполагате с красива украса на антрето и едновременно с това ще полагате минимални грижи за нея. Моделът е направен от керамика и е с размери 51.5 х 33 х 29 см.

природни мебели

природни мебели

2. Стол с растение

Принципът на този модел е сходен на този на чадъра-саксия. Тук обаче става въпрос за стол, единият крак на който е "стъпил" в кокетна саксия. На пръв поглед дизайнът на стола е простичък и обикновен, но неговото предимство се крие във връзката му с растението в саксията. Когато зеленината започне да израства, тя се превръща в едно цяло с мебела, придавайки му уникален чар и красота. От своя страна потребителят става част от това единство, полагайки грижи за растението. Дизайнът на необикновения стол е дело на дизайнера Zhuo Wang.

природни мебели

природни мебели

3. Холна масичка Nest

Nest буквално означава "гнездо". Това е и името на следващата "природна" мебел, която искаме да Ви представим. Тя е дело на дизайнера Joe Doucet и представлява красива масичка за кафе, която крие в сърцевината си малко късче зеленина. Зеленината се намира в специално създадена за тази цел керамична ваза (саксия), която може да се отделя от мебела. Вазата дава неограничени възможности на потребителите – освен растение, те могат да поставят там списания, книжки, дребни предмети, дистанционното на телевизора и дори да отглеждат в нея декоративна рибка. Тя е с размери 15 х 40.5 х 15 см. (височина/ дължина/ ширина), а размерите на цялата маса са съответно 25.5 х 117 х 81 см.

природни мебели

природни мебели


4. Растение-книга

Книгите са считани за пасивен и статичен предмет, който не се променя с времето. Това обаче е на път да се промени – дизайнерът Eric Zhang въплъщава идеята за природата и живота в свой собствен модел книга, наречен "Book of Life" ("Книга на живота"). В лявата част на книгата е разположено отделение, разработено специално за посаждане на зеленина. Така можете да се грижите за растението и да наблюдавате как то израства и се развива пред очите Ви. Освен това върху необикновената книга са монтирани 8 малки светодиода, чиято светлина се процежда през листенцата на растението и прави четенето вечер по-лесно и приятно.

природни мебели

природни мебели

природни мебели

5. "Фар" от една нова епоха

Този странен аксесоар се нарича Lighthouse (Фар) и е модел лампа, дело на дизайнерката Lya Tkach. Основната идея на лампата е да създаде специално отношение към природата с помощта на малко растение, скрито в нейното ядро. Вътре в сърцевината на Lighthouse влажността е много висока и затова светлината се разпръсква по особено красив начин. Най-интересната част обаче идва с това, че когато докоснете повърхността на лампата, мъглата се разсейва и пред погледа Ви се открива красотата на Вашето растение. То живее в пълна изолация от околния свят, но това по никакъв начин не застрашава живота му, тъй като лампата включва вградени индикатори, които показват кога растението има нужда от още вода.

природни мебели

Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира дадените продукти. Екипът ни няма информация дали продуктът се предлагат на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайта - източник.


Източници: demidesigners.net, kyouei-ltd.co.jp, joedoucet.com, yankodesign.com и ilimp.narod.ru6 март 2009 23:43 | ???
От: човек
Природата не е измислена за да украсява домовете ви. Вие би трябвало да украсявате природата
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
мебели, природа, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg