фирми продукти
представяме
работа
 
Канапе с цип

Eclosion е едно необичайно канапе, създадено от младия френски дизайнер Olivier Gregoire. Неговата структура е създадена така, че потребителят сам да избира формата на своето канапе в зависимост от настроението и желанието си. Това става посредством различните нива на напомпване на облегалката, след като тя бъде отворена с помощта на монтирания цип.

канапе с цип

канапе с цип

канапе с цип

Творбите на дизайнера, който е едва 23-годишен, се основават на баланса между изкуството и индустрията, между формата и съдържанието, между прецизността и функционалността.

канапе с цип канапе с цип

Вдъхновението на Olivier Gregoire обаче далеч не свършва със създаването на Eclosion. Сам или заедно със своя колега Bertrand Clerc, той създава още няколко много интересни модела. Един от тях е моделът на масата за хранене Leonardo, който сякаш спира времето, за да превъплъти един момент на интимност между влюбена двойка. Тук формата не се подчинява на функционалността, а на усещането и емоцията.

Olivier Gregoire

Друга идея на тандема е масичката за кафе Beranger, която съпоставя няколко различни пласта и дава възможност да внесете късче от природата в своя дом.

Olivier Gregoire

Eugène пък представлява система от две еднакви кресла, които могат да се използват както заедно, така и поотделно. Сложени един до друг обаче, те създават уединено място за почивка, в която отделният индивид или пък двойката може да се отдели от околните.

Olivier Gregoire

Tapisofa пък е съчетание между мебел и килим, създадено така, че да бъдат оползотворени иначе неизползваемите пространства в ъглите.

Olivier Gregoire

Нещо съвсем различно като замисъл е Jim – концепция, чиято основна цел е да създаде за децата един отделен свят, който да съответства на техните размери и да ги накара да почувстват, че могат да се впишат в него.

Olivier Gregoire

Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира дадените продукти. Екипът ни няма информация дали продуктът се предлагат на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайта - източник.

Източник: oliviergregoire.comНяма коментари


ключови думи
канапе, цип, мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg